Seksualiteit en spiritualiteit een helende beweging

Seksualiteit en spiritualiteit een helende beweging

Seksualiteit en spiritualiteit, het pad van Liefde en bewustwording, is onmisbaar om jezelf seksueel te ontwaken en bevrijden. Geen quick fix. Maar het doorbreken van onbewuste patronen.

Door het helen van de verbinding met je eigen seksualiteit. Waardoor je seksleven verandert van saai, afstandelijk en oppervlakkig naar seks waarin je volledig jezelf kunt zijn en uiten.

Seksualiteit en spiritualiteit

Wanneer seksualiteit en spiritualiteit samenkomen is het een helende beweging. Het gaat namelijk om de seksuele bevrijding van jezelf. Maar is alleen mogelijk via een innerlijke bewustwordingsreis vanuit Liefde.

Alle opgelegde voorwaarden verdwijnen waardoor je volledige vrijheid ervaart. De vrijheid om jezelf te zijn en hierdoor jezelf te verbinden met je partner. Want je ziel, geest, hart en lichaam doen volledig mee.

Seksualiteit en spiritualiteit

Het gaat niet om de woorden of daden tijdens de seks. Of de perfecte manier van zoenen of aanraken. Het gaat om het samenzijn. De Liefde tussen jou en je partner te laten stromen. Zodat alles een uiting is van de Liefde die je bent.

Bevrijding van alle opgekropte emoties en gevoelens. En dit begint altijd eerst bij jezelf. Zelf de verantwoordelijkheid nemen voor wat je ervaart. En dit niet bij je partner leggen. Ook al lijkt je partner de oorzaak.

Je partner laat je haarfijn zien waar jij nog iets te helen hebt. Waar jij nog niet vanuit Liefde kijkt, ervaart en handelt. Liefde is namelijk de sleutel tot alle heling. Niet je partner. Dit stelt je in staat om echt te voelen.

Spiritualiteit is het pad van de Liefde en bewustwording. En gaat vooral over jezelf zijn en anderen zichzelf laten zijn. Zodat je in staat bent om zonder masker op aanwezig te zijn bij elke ervaring in je leven.

Helende beweging

Door seksualiteit en spiritualiteit samen te laten komen, geeft dit jou alle vrijheid om jezelf in alle kleuren te zijn en te uiten. Dankzij deze zelfexpressie ontstaat er diepe intimiteit en echte verbinding tijdens de seks.

Zolang jij hier tijd voor vrij maakt, met je volledige aandacht aanwezig bent en de juiste intentie hebt. En je open en eerlijk over je verlangens bent naar elkaar. Maar ook over je angsten.

Want dit opent je voor de werkelijkheid. En kan er een liefdevolle afstemming op elkaar zijn. Niet vanuit het ego maar vanuit de ziel, geest, hart en lichaam. De natuurlijke stroom van Liefde.

Het hart en het geslacht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echter wanneer Liefde niet de basis is, blokkeer je de seksuele energie. Daarom kan je seksualiteit niet zonder Liefde. Liefde is je natuurlijke staat van zijn.

In deze staat hebben je angsten, oordelen en verwachtingen geen invloed op je seksleven. Liefde zorgt voor de heling van je seksualiteit. En de verbinding met je eigen seksualiteit is onmisbaar in je relatie.

Zelfs als je geen seks hebt. Je seksualiteit is een wezenlijk onderdeel van je als mens. Omdat het de bron is van jouw levensenergie. En is tevens verbonden met je emoties, verlangens en creativiteit.

Belangrijke onderdelen voor een liefdevolle relatie met jezelf als een ander. Seks wordt vaak nog gezien als iets extra’s in een relatie. Echter seks is een ultiem verbindend en helend aspect in je relatie.

Geblokkeerde seksualiteit

Want je seksualiteit is van belang om je heel en compleet te voelen. Is er geen seks tussen elkaar mogelijk dan is de kans groot dat je geen energetische match bent. Of dat de basis geen Liefde is.

Maar afhankelijkheid en behoeftigheid. Want Liefde gaat niet over geven om iets terug te krijgen. Zoals acceptatie, bevestiging of waardering. Liefde is altijd onvoorwaardelijk. En eeuwig.

Wanneer je jouw seksualiteit niet vanuit Liefde omarmt kan de seks ook niet liefdevol zijn. Ook al doe je iets “liefs” wat op Liefde lijkt. Het mist wel de energie van de Liefde. Dit is voelbaar tijdens de seks.

Tenminste wanneer je een gezonde verbinding met je eigen seksualiteit hebt. Aangezien je seksualiteit je gevoelscentrum is. Maar wanneer je afgesloten bent van je eigen seksualiteit is het niet voelbaar.

Waardoor je energetische gezien jezelf beschadigt. Al kan dit wel tot fysieke, emotionele, mentale en spirituele klachten of problemen leiden. Als je onbewust kiest voor seks die niet bij jou past.

Gerelateerde informatie

Heb ik seksuele heling nodig?

Sekscoaching vanuit een spirituele visie

Seksuele problemen helen

Spirituele Sekscoach Sarah: over mezelf

Seksuele bevrijding is niet voor iedereen