Levensvreugde dankzij je seksualiteit

Levensvreugde dankzij je seksualiteit

Levensvreugde

Levensvreugde is meer dan een gevoel van plezier en blijheid. Want je levensvreugde is een stabiele onderstroom. Je vindt het niet aan de oppervlakte. Maar in de diepte van jezelf.

Door het voelen van je emoties en fysieke sensaties. Voorbij je gedachten. Daarin is jouw levensvreugde aanwezig. Altijd. Net als de onvoorwaardelijke Liefde en vrede in jezelf. 

Levensvreugde

Jouw levensvreugde is verbonden met je levensenergie en seksualiteit. Doordat je seksualiteit de poort is naar de verbinding met jezelf, anderen en het leven zelf.

Deze verbinding draait om voelen. Echte aanwezigheid en diepe intimiteit. Het is hierdoor de basis voor het kunnen omarmen van het leven. Om van overleven naar echt leven te gaan.

Alles mag er zijn en is er om dankbaar voor te zijn. Dit is tevens waar spiritualiteit over gaat. En dit begint bij je eigen seksualiteit. Deze stap kun je eigenlijk niet overslaan.

Toch is dit vaak wel wat je doet. Spiritualiteit wordt dan een niet belichaamt proces. Maar een proces vanuit je hoofd. Waar je toch al grotendeels woonde, waardoor dit veilig voelt.

Je seksualiteit is echter de basis voor en van het leven. Zowel vanuit het aardse als spiritueel gezien. Omdat een natuurlijk leven vol levensvreugde hieruit mogelijk is.

En dit kan alleen als je echt durft te voelen. Verbinding te maken met jezelf. Met je emoties, verlangens en fysieke sensaties. Zonder jezelf ermee te identificeren.

Jezelf volledig omarmen. En alles wat zich in jou afspeelt. Je bent een vrij mens. Tenzij je denkt van niet. Je maakt je eigen gevangenis. Door jezelf te beperken en af te wijzen.

Jouw levensvreugde wacht op jou. Totdat jij jouw seksualiteit gaat omarmen en jouw levensenergie gaat stromen. Vanuit je bekken kom je dan tot leven. Het begin van een vreugdevol leven.


Gerelateerde artikelen

Levensenergie en levensvreugde

Confrontatie met jezelf of quick fix

Zielspad lopen en je seksualiteit

Seksualiteit belichamen

Verhoogd bewustzijn en verlichting