(Niet) ont-wikkelde seksualiteit

(Niet) ont-wikkelde seksualiteit

Ont-wikkelde seksualiteit

Vanuit een nog niet ont-wikkelde seksualiteit, associeer je dit woord vaak alleen met seks. De woorden levensenergie, seksuele energie, mannelijke en vrouwelijke energie komen dan nauwelijks in je op.

Waardoor je niet ziet dat je seksualiteit ook gaat over de verbinding met je eigen lichaam. Je (opgeslagen) emoties en gevoel. Ofwel je gevoelsleven. En over hoe je in het leven staat of je ten volle kan leven.

Of verbinding kan maken. In eerste instantie met jezelf en vervolgens met anderen. Een ont-wikkelde seksualiteit uit zich in je leven via jouw gevoel. Zoals innerlijk geluk, voldoening, vrede en vreugde. Terwijl al je emoties er mogen zijn.

Je emoties komen en gaan. Waardoor je eigen levensenergie stroomt. Tenzij je deze in je lichaam vasthoudt en (onbewust) geactiveerd worden wanneer je getriggerd wordt. Waardoor je deze steeds blijft oproepen.

Ont-wikkelde seksualiteit

Je levensenergie ofwel je seksuele energie stroomt krachtig wanneer je in balans bent. Doordat de mannelijke uitgaande als de vrouwelijke ontvangende energie in jezelf samenwerken en een eenheid vormen.

Je seksualiteit kan dan de poort openen naar genot en plezier. Als ook passie, verlangen en creativiteit. Dit geeft jou de vrijheid om jezelf en je leven vanuit dit gevoel te leven. Je gevoel, niet te verwarren met je emoties, wijst je de weg.

Hoe meer je je eigen seksualiteit ont-wikkeld, hoe meer je ontdekt hoeveel invloed je seksualiteit op je leven heeft en niet te verwaarlozen is. Het is zo groots en allesomvattend. Vaak niet te begrijpen. Maar wel te voelen.

Je seksualiteit is de bron van jouw levensenergie. En omdat alles energie is, is jouw seksualiteit de verbinding met alles. Jezelf, anderen als het leven zelf. Het omvat zoveel meer dan seks en geeft je leven meer diepgang.

Gerelateerde artikelen

Grootsheid seksualiteit ervaren

Onvervangbare seksuele relatie

Seksualiteit is de bron van jouw levensenergie

Wegvluchten van je seksualiteit

Levensenergie en levensvreugde