Onzekerheid tijdens de seks

Onzekerheid tijdens de seks

Onzekerheid

Bijna iedereen die seks heeft kent dat wel. Je onzeker voelen tijdens de seks. Seks voelt vaak kwetsbaar door deze onzekerheid, zelfs in vaste relaties. Of misschien wel juist dan. Omdat je iets te verliezen hebt.

Onzekerheid

Of zo voelt het wanneer je probeert een bepaald beeld over jezelf in stand te houden over wie je denkt te zijn. Waardoor de seks voldoet aan dat plaatje en hierdoor voorspelbaar is. Dit voelt veiliger dan jezelf zijn.

Je onzekerheid tijdens de seks houdt je dan tegen. Terwijl seks juist voor echte verbinding en diepe intimiteit voorbij het ego kan zorgen. Zodra je kwetsbaar durft te zijn tijdens de seks en je loslaat wie je denkt te zijn.

Het kan ook zo zijn dat je juist voor of na de seks last hebt van onzekerheid. En niet tijdens seks zelf. Je volgt tijdens de seks je hart en laat je helemaal gaan vanuit je natuurlijke staat van zijn en de Liefde die je bent.

Waardoor je achteraf schaamte ervaart over hoe vrij en seksueel jij je voelde. Welke bewegingen of geluiden je maakte. Die vanuit je hoofd niet gewenst waren. Met als gevolg een oordeel hierover.


Of je ervaart van te voren onzekerheid omdat je je druk maakt over of je wel goed of sexy genoeg in bed bent. Omdat je vanuit je hoofd gericht bent op resultaten en idealen van hoe seks moet zijn.

Waardoor je tijdens de seks deze onzekerheid niet los kunt laten. Wat de seks natuurlijk beklemmend en niet echt plezierig, lekker en ontspannen maakt. Omdat de seks niet aan je ideaal beeld voldoet.

Onzekerheid voelen voor, tijdens en na de seks laat je zien waar je jezelf nog seksueel mag bevrijden. Wat jij nog niet geaccepteerd hebt aan jezelf en weg wilt stoppen. Om jezelf weer als goed (genoeg) te zien.

Je onzekerheid negeren helpt je niet verder. Je mag de Liefde in en voor jezelf gebruiken om jezelf te te helen. Zodat je voor, tijdens en na de seks je onzekerheid kan omarmen.

Waardoor je hier los van kan komen. En de seks verandert naar seks op basis van vertrouwen en overgave in plaats van op basis van onzekerheid en controle. Met geweldige seks als gevolg.

Gerelateerde artikelen

Verlangen naar eenheidservaringen

Spontane seks of geplande seks

Verliefdheid, drama en het ego

Seksualiteit en heling

Seksualiteit zonder sensualiteit