Seksualiteit en heling

Seksualiteit en heling

Seksualiteit en heling

Je seksualiteit is zoveel meer dan het hebben van seks. Door je alleen te richten op de fysieke aspecten van seks ervaar en benut je niet de emotionele, mentale en spirituele heling.

Je seksualiteit is de bron van jouw levensenergie. Waardoor je seksualiteit van wezenlijk belang is voor je algemene welzijn. Het is de basis voor een leven vanuit echte verbinding en diepe intimiteit.

En deze basis zorgt ervoor dat je van overleven naar echt leven gaat. Want een krachtige levensenergie brengt je gevoelswereld in beweging. Zodat je alles in jezelf gaat voelen. Om te helen.

Waardoor de levensvreugde die in je bekken zit ook geactiveerd wordt. Onderdrukte emoties blokkeren echter je levensenergie en hierdoor blijft je levensvreugde (onbewust) bedekt.

Zodat het niet gevoeld kan worden. Je levensvreugde is voelbaar en komt vrij wanneer je levensenergie (weer) krachtig stroomt. En je bij al jouw emoties aanwezig kunt zijn.

Het voelen van al je emoties en wat er zich in jou afspeelt is wat intimiteit is. Geen masker, maar openheid en eerlijkheid. In eerste instantie naar jezelf toe. Je seksualiteit is hierin onmisbaar.

Omdat dit de poort is naar verbinding via jouw levensenergie. Aangezien elke verbinding energetisch is. Je leven bestaat uit alleen maar verbindingen. Dit is de basis van het leven.

Seksualiteit en heling 

Wanneer verbindingen uit angst zijn, ervaar je dit door blokkades in je levensenergie. Zoals een gevoel van eenzaamheid, afgescheidenheid en neerslachtigheid of een depressie.

De verbinding met jezelf is hierdoor de allerbelangrijkte. Met name de verbinding met je eigen seksualiteit. Omdat deze verbinding bepaalt of je in staat bent om echt te voelen.

En diepe intimiteit te ervaren. Seksualiteit zonder spiritualiteit is een lichamelijke bezigheid van het ego en bevat geen heling. Voor het ego is seks echter voor veel doeleinden te gebruiken.

Voor de ziel is het een uiting van de Liefde die je bent. Maar daar is wel een zuivere verbinding met je eigen seksualiteit en hart voor nodig. Iets waar je bewust voor kiest wanneer je er klaar voor bent.

Zodat je het pad van de Liefde gaat lopen. Met de nodige uitdagingen. Waarbij je seksualiteit niet overgeslagen kan worden. Omdat het de basis is voor een leven vanuit echte verbinding.

Gerelateerde artikelen

Levensvreugde dankzij je seksualiteit

Eenzaamheid en je seksualiteit

Levensenergie en levensvreugde

Misverstanden over seks

Zielspad lopen en je seksualiteit