Eenzaamheid en je seksualiteit

Eenzaamheid en je seksualiteit

Eenzaamheid

Je seksualiteit is de poort naar verbinding met jezelf, anderen en het leven. Wanneer je seksualiteit op slot zit, is de kans groot dat je eenzaamheid voelt. Omdat deze verbinding mist.

Praten over je seksualiteit kan erg lastig zijn. Of met veel schaamte gepaard gaan. Zo zonde als je beseft en voelt dat je eigen seksualiteit zoveel meer is dan het hebben van seks.

Maar omdat seksualiteit nog steeds een taboe is wordt er niet of nauwelijks eerlijk en open over gesproken. En wordt er bij “problemen” vaak gekozen voor de quick fix.

Eenzaamheid

Terwijl je eigenlijk een liefdevolle verbinding mist met jezelf. Inclusief of vooral met je seksualiteit. Waar je eenzaamheid een gevolg van is. Doordat je in afgescheidenheid leeft.

Het negeren van je seksualiteit kan hierdoor ook depressieve gevoelens veroorzaken. Want wanneer de liefdevolle verbinding met jezelf ontbreekt, sta je in de overleefstand.

Je denkt nog in slachtoffer- en daderschap. En in schuld en schaamte. Dit houdt je tegen om je hart te openen. Jezelf volledig te accepteren. Alles van jezelf. Ook je seksualiteit.

Het is namelijk een wezenlijk deel van jou. Zelfs essentieel als je levensvreugde wilt ervaren. Of passie. Dit zit in jou en hiervoor heb je niets of iemand anders voor nodig.

Behalve een liefdevolle verbinding met jezelf. Want daar begint alles mee. Je hele leven bestaat uit allemaal verbindingen. Verbindingen met alles en iedereen om je heen. 

Maar als je geen liefdevolle verbinding met jezelf hebt, zie je dat in elke andere verbinding terug. Je eenzaam voelen is dan een logisch gevolg. En dient puur als signaal.

Het is de behoefte om de verbinding met jezelf en je seksualiteit te herstellen. Om de Liefde toe te laten en jezelf te helen. Waardoor je de heelheid en compleetheid in jezelf ervaart. 

Gerelateerde artikelen

Levensvreugde dankzij je seksualiteit

Levensenergie en levensvreugde

Misverstanden over seks

Seksuele verwarring door onbewustheid

Confrontatie met jezelf of quick fix