Seksleven in een dip?

Seksleven in een dip?

Seksleven in een dip

Soms voelt het onmogelijk om seksueel samen te zijn met je partner vanwege een gebrek aan tijd, zin of energie. Waardoor je seksleven in een dip komt te zitten. Geen seks is dan vaak het gevolg. Wat op zich geen enkel probleem is.

Echter het hebben van geen tijd, zin of energie zegt wel iets. Het is een signaal. Want wat is er aan de hand waardoor je geen tijd maakt om seksueel samen te zijn met je partner. Of waarom heb je er geen zin in of energie voor?

Seksleven in een dip

De reden ligt ook meestal niet aan de oppervlakte. Het is een onbewust en weggestopt geheim. En heeft te maken met hoe jij met je eigen seksualiteit omgaat. Wat jouw verwachtingen, oordelen en angsten ten aanzien van seks zijn.

Doordat seks nog steeds een taboe is, is de kans groot dat je niet goed weet hoe je met je seksualiteit om kunt gaan op een gezonde manier. Waardoor seksuele problemen of juist verlangens negeren vaak de makkelijkste manier is.

Want praten over seksuele problemen of verlangens met je partner voelt vaak te ongemakkelijk en onveilig. Omdat seks een beladen en gevoelig onderwerp is. Op seks zit namelijk veel afwijzing. Dit maakt het een ingewikkeld onderwerp.

De natuurlijkheid van seks wordt hierdoor vervangen door een angstig beeld over seks. Dit vervormde beeld van seks komt niet of nauwelijks meer overeen met de magie, schoonheid en intimiteit die seks eigenlijk te bieden heeft.

Het is dan ook niet gek dat je seksleven in een dip raakt. Maar de weg kwijt zijn met betrekking tot seks en je eigen seksualiteit heeft natuurlijk invloed op je seksleven. Geen tijd, zin of energie zijn kenmerken van overlevingspatronen.

En ontstaat door een gebrek aan verbinding met jezelf. Inclusief je seksualiteit. Je leeft niet echt, maar wordt geleefd. Waardoor er geen ruimte is voor seks in je relatie. En je seksualiteit niet mee kan en mag doen. Met alle gevolgen van dien.

Gerelateerde artikelen

Een seksueel wezen zijn

Onbewuste sabotage van je seksleven

Ongewild seksloos leven met je partner

Seksualiteit in je liefdesrelatie

Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen