Ongewild seksloos leven met je partner

Ongewild seksloos leven met je partner

Ongewild seksloos leven

Ongewild seksloos leven door de keuze van je partner, kan als oneerlijk voelen. Vooral in een monogame relatie. Omdat de enige kans op seks je ontnomen wordt.

Het geeft je dan ook vaak een machteloos gevoel. Zeker wanneer je er (veel) behoefte aan hebt. En je geen idee hebt waarom je partner geen seks (meer) met je wilt.

Ongewild seksloos leven

Het gebrek aan seks zorgt vaak ook voor spanning in je lichaam. Omdat jouw seksualiteit wordt afgewezen door je partner. En hierdoor niet (meer) vrij kunt uiten.

De afwijzing van je partner kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak kan niets met jou te maken hebben. Zoals wanneer je partner seksuele trauma’s heeft.

Of onverwerkte emoties uit het verleden of ziek is. Maar het kan ook zijn dat jij dit (onbewust) hebt. Of dat jullie relatie niet een veilige basis heeft om seksueel intiem te zijn.

Vanwege het gebrek aan verbinding en vertrouwen tussen elkaar. Ook kan het zijn dat jullie geen energetische match zijn. Waardoor er geen seksuele aantrekkingskracht is.

Zodat je partner geen seks wilt. Echter wanneer je ongewild, voor een bepaalde periode, seksloos door het leven gaat, voelt dit vaak als een pijnlijke afwijzing of een gemis.

En het kan ook nog eens frustrerend zijn, schaamte- en schuldgevoelens of andere emoties oproepen. Deze gevoelens kunnen moeilijk bespreekbaar zijn met je partner.

Als je partner zichzelf seksueel afgesloten heeft. Waardoor alles wat met seks te maken heeft, vermeden wordt. Zoals erover praten en fysieke aanrakingen.

Dit zorgt niet alleen voor een fysieke afstand, maar meestal ook voor een emotionele afstand. Met de kans op wederzijds onbegrip, verwijten naar elkaar of vreemdgaan.

Belangrijk is om je eigen hart niet te sluiten, hoe pijnlijk het ook voelt. Dankzij de Liefde ben je in staat om jouw partner niet te veroordelen of de schuld te geven.

Gerelateerde artikelen

Niet seksueel intiem zijn met je partner

Emotioneel onveilig voelen

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst

Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn

Ongezonde relaties en seks