Niet seksueel intiem zijn met je partner

Niet seksueel intiem zijn met je partner

Niet seksueel intiem zijn met je partner

Waarom zou je niet seksueel intiem zijn met je partner? De “smoesjes” als te veel stress, te moe of geen zin, hebben een onderliggende oorzaak. Het onbewust zijn van je innerlijke wonden. En dit uit zich in een relatie die tegen je eigen natuur in gaat.

Waardoor te veel stress, te moe en geen zin als signalen ontstaan. Deze relatie is er onbewust op gericht om de kans om seksueel intiem te zijn met je partner zo klein mogelijk te maken. Vanwege het gevoel van kwetsbaarheid wat ermee gepaard gaat.

Niet seksueel intiem zijn met je partner

Seksueel intiem zijn is echter alleen mogelijk met je partner in een monogame relatie. En toch stagneert dit vaak wanneer jij of je partner niet in staat is om echt een verbinding aan te gaan. Vanwege de innerlijke (kind)wonden of ongeheeld (kind)trauma.

De relatie is erop gericht om deze wonden en trauma’s niet te hoeven voelen. De onbewuste vermijdingstactieken worden zowel door jou als je partner toegepast. Intimiteit wordt hierdoor uit de weg gegaan. Inclusief de seksuele intimiteit.

Hierdoor raak je verder uit elkaar. En uit verbinding met jezelf. Je spiegelt elkaar het gebrek aan intimiteit. Ook wanneer je je hier niet bewust van bent. Aangezien verbinding en intimiteit onmisbaar is om je relatie te doen leven.

Het niet seksueel intiem kunnen zijn met je partner dooft het leven in je. De levensenergie stagneert in jezelf. Dit probeer je vaak te compenseren door je te storten op iets anders en het najagen van iets. Een poging om het leven in jezelf te voelen.

Terwijl je relatie langzaam doodbloedt. Seksueel intiem zijn is geen overbodige luxe. Het is een natuurlijk verlangen om de Liefde te uiten die je bent. Waarin ook je lichaam volledig mee mag en kan doen. Zonder schuld- en schaamtegevoelens.

Seksueel intiem zijn met je partner is niet oppervlakkig. Het is juist de verbinding met je gevoelsleven ofwel energie. Je seksualiteit staat hier niet los van. Het is er een onderdeel van. Aangezien je seksualiteit de bron van je levensenergie.

Gerelateerde artikelen

Intimiteit en verbinding

Liefdesrelatie en seksualiteit prioriteit geven

Liefdesleven zonder je seksualiteit

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn