Intimiteit en verbinding

Intimiteit en verbinding

Intimiteit en verbinding

Intimiteit en verbinding is de basis voor het ervaren van genot, plezier en passie tijdens de seks. Dit staat los van het wel of niet hebben van een relatie. En heeft vooral te maken met Liefde, vertrouwen en openheid.

Intimiteit en verbinding

Wanneer dit niet of nauwelijks aanwezig is, zal de seks gespannen en afstandelijk zijn. Hier kun je natuurlijk genoegen mee nemen. En jezelf ervan overtuigen dat dit de seks is die je wilt. Dat het een bewuste keuze is.

Of dat je juist geen andere keus hebt. En het niet voor jou weggelegd is. Maar dit is altijd op angst gebaseerd. Vanuit de overleefstand zit je vast in onbewuste patronen. Waardoor je de Liefde in jezelf blokkeert.

En zelfs het gemis ervan negeert of onderdrukt. Niet kiezen voor Liefde kan alleen vanuit een onbewuste staat van zijn. Want Liefde is je natuurlijke staat van zijn. En stroomt vanzelf wanneer je hart open is en vol vertrouwen.

Waardoor diepe intimiteit en echte verbinding mogelijk is. De seks verandert hierdoor van elkaar gebruiken en zelfverloochening in een liefdevolle samensmelting. Waarbij lichaam, hart, geest en ziel samenkomen.

Angst voor Liefde, intimiteit en verbinding is funest voor je seksleven. Want hierdoor kun je niet zuiver zien en voelen wat bij je past. En keuzes maakt die gericht zijn op controle en manipulatie. Om je ego te voeden.

Echter je ego voeden geeft je geen diepgaand gevoel van passie, plezier of genot. Het dient alleen om de leegte in jezelf op te vullen, je pijn niet te voelen en jezelf te beschermen door jezelf anders voor te doen.

Liefde, intimiteit en verbinding gaat over eenheid en heelheid. Waardoor passie, plezier en genot ontstaat van binnenuit. Zodat je op een ontspannen manier samen kunt zijn en seks hebben zonder iets na te jagen.

Gerelateerde artikelen

Intimiteit zonder seks

Geen behoefte aan een orgasme

Knuffelen is geen vervanging van seks

Zeurende en klagende vrouw heeft seks “nodig”

Worstelen met monogamie