Knuffelen is geen vervanging van seks

Knuffelen is geen vervanging van seks

Knuffelen

Met elkaar knuffelen is belangrijk en gezond. Ook versterk je hierdoor de fysieke verbinding tussen elkaar. Toch is dit niet te vergelijken met seks. En hierdoor kan het seks niet vervangen.

De intimiteit en de fysieke verbinding die met seks mogelijk is is vaak diepgaander. Omdat je jezelf zowel letterlijk als figuurlijk bloot geeft. Tijdens het knuffelen is dit niet nodig.

Knuffelen

De intimiteit die door de seks mogelijk is ontstaat doordat je jezelf laat zien. Door je verlangens te uiten op je eigen unieke manier. Terwijl bij het knuffelen je verlangens amper een rol spelen.

Je hoeft jezelf niet echt te laten zien. Dit voelt over het algemeen veel minder kwetsbaar dan seks. Tenminste als de seks vanuit een open hart is. Want intimiteit is niet hetzelfde als verbinding.

Omdat knuffelen vaak voor een geborgen gevoel zorgt, kan dit juist voor of na de seks plaatsvinden. Zodat er eerst een veilige ruimte gecreërd wordt of om daarna samen tot rust te komen.

Het kan daarom ideaal als op- of afbouw van de seks. En heeft hierdoor een andere intensiteit dan seks. Door alleen met elkaar te knuffelen mis je wat seks jou kan geven.

Je lichaam, hart, geest en ziel kan tijdens de seks tot uitdrukking komen. Waardoor je jezelf overgeeft aan de Liefde zonder beperkingen wanneer je een match bent en seksueel vrij bent.

Anders is dit niet mogelijk. Jezelf seksueel helen is dan eerst nodig. Zodat je blokkades in jezelf opruimt die jou tegenhouden om jezelf te zijn en te uiten tijdens de seks.

Knuffelen is dan een veiligere optie. Blijf vooral ook knuffelen, maar vergeet niet dat seks vanuit Liefde net zo belangrijk is. Het heeft zoveel voordelen voor je relatie.

Gerelateerde artikelen

Behoefte aan veiligheid

Seks als eerste levensbehoefte

Heilige tempel van de vrouw

Gelukkig zijn met je seksleven

Seksproblemen oplossen