Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn

Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn

Geen stabiele basis in jezelf

Wanneer pijnlijke emoties en gevoelens opkomen, kan dit als intens ervaren worden. Zeker wanneer je geen stabiele basis in jezelf hebt om hier mee om te gaan. Waardoor de kans bestaat dat je erover wilt praten in plaats van voelen.

Vanuit de hoop of verwachting dat de ander er wel raad mee weet, je steunt en bevestiging geeft. Echter het praten over je emoties en gevoelens is niet hetzelfde als het daadwerkelijk voelen ervan. Voelen moet je zelf doen.

Geen stabiele basis

Voelen is ermee aanwezig zijn. Zonder identificatie of verhaal. Hier heb je niemand voor nodig. Je kunt een emotie of gevoel direct voelen wanneer het opkomt. Soms leidt erover praten zelfs af, omdat je onbewust afleiding zoekt.

Als je niet gewend bent om te voelen. Het voelt dan te ongemakkelijk. Terwijl je juist hierdoor je emoties en gevoelens niet vastzet in je lichaam. Waardoor je steeds meer in staat bent om vanuit Liefde verbinding te maken.

Waardoor je relatie als de seks zich gaat verdiepen. Want je natuurlijke staat van zijn ofwel Liefde zorgt voor een stabiele basis. Niet je overlevings- of beschermingsmechanisme. Die zorgt juist voor afstand. Geen intimiteit.

Een intieme relatie met je partner komt niet tot stand op basis van je emoties en gevoelens. Want je emoties en gevoelens komen en gaan. Emoties duren zelfs maar maximaal 90 seconden. Hier kun je geen relatie op bouwen.

Echter zonder verbinding met je emoties en gevoelens mist je relatie als de seks intimiteit. Omdat de nadruk ligt op doen in plaats van zijn en voelen. Terwijl je emoties en gevoelens de toegang zijn tot het ervaren van jezelf als het leven.

En om dit innerlijke gemis te compenseren, ga je vaak bepaalde emoties en gevoelens nastreven. En anderen ontwijken. Door je relatie en je partner onbewust vanuit controledrang te manipuleren als Liefde niet de basis is.

Terwijl geluk, vrede, passie en vreugde altijd in jou aanwezig is. Dit is niet afhankelijk van je partner of je relatie. Dit is voelbaar door de verbinding met jezelf te herstellen. Zodat je een stabiele basis in jezelf hebt om te voelen.

Gerelateerde artikelen

Onderdrukte emoties en gevoelens

Liefdesrelatie met jezelf is de basis voor elke andere relatie

Naar binnen keren in jezelf

Energie onderdrukken in jezelf

Seksualiteit is je gevoelscentrum