Liefdesleven zonder je seksualiteit

Liefdesleven zonder je seksualiteit

Liefdesleven zonder je seksualiteit

Een liefdesleven zonder bewust je seksualiteit te ervaren, of mee te laten doen, voelt nooit compleet. Dit gevoel negeren wordt vaak als een oplossing gezien. Echter het negeren zal uiteindelijk voor klachten zorgen.

Zowel lichamelijk, emotioneel als mentaal en zelfs spiritueel. Je liefdesleven zonder seksualiteit is vaak ook een gevoelsloze verbinding. Aangezien je seksualiteit je gevoelscentrum is. En de basis voor elke verbinding.

Je relatie is dan gebaseerd op elkaars ego. Lief doen en jezelf aanpassen wordt gezien als Liefde. Het is vooral gedrags- en resultaatgericht om elkaar te vermijden. Waardoor verbinding en intimiteit lastig is geworden.

Dit vermijden is een overlevingsstrategie. Om verbinding en intimiteit tussen elkaar te ervaren is afdalen naar je gevoelscentrum ofwel seksualiteit essentieel. Zodat je jouw emoties en verlangens kunt gaan voelen.

Hierdoor kan je seksualiteit als je natuurlijke helingsmechanisme gezien worden. Want wanneer je seksualiteit niet geblokkeerd is, door angst, oordelen en verwachtingen, stroomt je levensenergie krachtig.

Echter vaak is je seksualiteit geblokkeerd. Waardoor je je emoties niet kunt voelen. Of je verlangens. Zodra deze opkomen, is er geen ruimte. Want je bent afgesloten van je gevoelscentrum en je staat hierdoor in de overleefstand.

Liefdesleven zonder seksualiteit

Ook zonder bewust te zijn van de rol van je seksualiteit in je liefdesleven, maakt de invloed die het heeft niet ongedaan. Je gevoelscentrum heeft altijd invloed op je liefdesleven. En natuurlijk ook op je seksleven.

Wanneer je emoties en verlangens vrij kunnen stromen, ervaar je verbinding en intimiteit. Want je hoeft je niet meer te verbergen en jezelf anders voor te doen. Je ervaart jezelf, je partner en je liefdesrelatie zoals het is.

Waardoor de verbinding tussen elkaar zuiver is. Je hoeft hiervoor alleen maar jezelf te zijn en uiten vanuit Liefde voor jezelf als je partner. Je liefdesrelatie draait dan echt om de Liefde. Waarin seks ook aanwezig mag zijn.

Gerelateerde artikelen

Ongezonde relaties en seks

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Afdalen naar je hart en seksualiteit

Grootsheid seksualiteit ervaren

Wegvluchten van je seksualiteit