Seksualiteit blokkeren heeft gevolgen

Seksualiteit blokkeren heeft gevolgen

Seksualiteit blokkeren

Het blokkeren van je eigen seksualiteit is vaak een onbewuste (re)actie. Je hebt hierdoor niet eens door dat je het doet. Zeker wanneer je seksualiteit geen belangrijke rol speelt in je leven. Of juist wel, maar wanneer je alle signalen negeert.

Zodat je denkt dat je jouw seksualiteit niet aan het blokkeren bent. Terwijl je lichamelijk, emotioneel als mentaal niet liefdevol met je eigen seksualiteit omgaat. En je levensenergie niet krachtig stroomt in jezelf.

Seksualiteit blokkeren

Wanneer jij je seksualiteit gaat blokkeren ga je ook minder passie en plezier ervaren. Omdat je de verbinding met jezelf, anderen en het leven aan het kwijtraken bent. Want jouw seksualiteit is meer dan het hebben van seks.

Het is een wezenlijk onderdeel van jouw menszijn. Maar vaak door onwetendheid is je seksualiteit belast met angsten, oordelen en verwachtingen. Waardoor je al snel je seksualiteit gaat blokkeren. En je in de overleefstand komt.

Deze overleefstand zorgt ervoor dat je kiest voor veiligheid. En niet voor passie en plezier. Je keuzes zijn vanuit de angst voor een tekort. Waardoor de Liefde onderdrukt wordt, je hart gesloten en je gedrag hierdoor behoeftig.

Elke relatie draait niet om het delen van de Liefde. Maar om de leegte in jezelf op te vullen. Omdat je deze niet durft en kunt voelen. Zodat je er geen verantwoordelijkheid voor neemt. Maar hierdoor is er geen echte verbinding en intimiteit mogelijk. 

Want hiervoor heb je een zuivere verbinding met je seksualiteit voor nodig. Zodat je kunt voelen wat er in jezelf afspeelt. In verbinding zijn is waar het om draait. Want het is de basis van jouw leven, keuzes en energie.

Je seksualiteit speelt hierin een grote rol. Omdat dit de bron is van jouw levensenergie. Waardoor je in staat bent om deze energie ofwel Liefde te laten stromen in jezelf en in alles wat je doet en naar iedereen.

Gerelateerde artikelen

Flow ervaren in je seksleven

Seksprestaties verbeteren

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Voldoeninggevende zelfbevrediging

Simpel seksleven is niet eenvoudig