Taboe op seks bestaat nog steeds

Taboe op seks bestaat nog steeds

Taboe op seks

Door het taboe op seks is er een verminderd bewustzijn over seks ontstaan. Vanwege de eeuwenlange onderdrukking van zowel de mannelijke als vrouwelijke seksualiteit. En hierdoor ervaar je vaak niet een gezonde en vrije seksualiteit.

Want de mannelijke seksualiteit werd gepositioneerd als dominant en de vrouwelijke seksualiteit als onderdanig. Waardoor seks overheerst wordt door angst. Met als gevolg een ongezonde uiting van de mannelijke als vrouwelijke seksualiteit.

Dit gaat niet alleen over seksueel misbruik of geweld. Maar ook over het taboe op seksuele verlangens en met jezelf spelen. Terwijl dit juist zorgt voor een geweldig seksleven. Omdat de verbinding met jezelf en je eigen seksualiteit hier de basis van is.

Taboe op seks

Zonder seksuele verlangens heb je eigenlijk geen reden om seks te hebben, behalve als je een kindje wilt. Door een liefdevolle verbinding met je eigen seksualiteit te creëren, gaat je seksuele energie stromen. Waardoor onder andere je seksuele verlangens boven komen.

Deze verlangens laten je zien wat bij je past. Hoe jij je seksueel wilt uiten om de Liefde te kunnen laten stromen die je bent. Wanneer je geen rekening houdt met je eigen seksuele verlangens blokkeer je jouw levensenergie.

Met gezondheidsproblemen als gevolg. En wanneer je niet liefdevol met jezelf kunt spelen is seks met een partner ook niet liefdevol. Omdat je geen Liefde voor je eigen seksualiteit ervaart. Waardoor de Liefde niet kan stromen tijdens de seks.

En de seks vanuit afhankelijkheid en behoeftigheid wordt. Het taboe op seks zorgt er ook voor dat intimiteit tijdens de seks lastig is. Omdat er sprake is van schaamte en/of schuldgevoelens. Waardoor je niet de liefdevolle seks en intimiteit ervaart.

Want tijdens de seks voel je je niet vrij, levendig, ontspannen en veilig. De seks is oppervlakkig en mist de diepgang die voorbij het ego gaat. Je lichaam als je seksualiteit voelt als een afgescheiden gedeelte van jezelf. Waardoor je er geen verbinding mee kunt maken. 

Geweldige seks is dan nagenoeg buiten bereik. Terwijl dit geen uitzondering hoeft te zijn. Omdat seks zoveel meer is dan het lichamelijke. Je seksualiteit is namelijk de poort naar echte intimiteit wanneer alles van jezelf mee kan doen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Intieme en verbindende seks

Hunkering naar intieme en verbindende seks

Verlangens als drijfveer

Stabiele relatie mist vaak passie en plezier