Stabiele relatie mist vaak passie en plezier

Stabiele relatie mist vaak passie en plezier

Stabiele relatie

In een stabiele relatie is je gevoel vaak onbewust uitgeschakeld. Je leeft op de automatische piloot. En je ervaart niet veel emoties of er zijn geen gebeurtenissen die je echt raken. Omdat je je afgesloten hebt voor jezelf en je partner.

Stabiele relatie

Dit is namelijk kenmerkend voor een stabiele relatie. Want wanneer je jouw emoties en gevoelens zou toelaten dan komt er veel onverwerkte shit naar boven. En dat is nu net niet wat je wilt. Omdat je je er geen raad mee weet. Dus stop je het liever weg.

Emoties brengen je relatie in beweging. Met onzekerheid en angsten als gevolg. Maar doordat je dit uit de weggaat, zal je ook geen passie ervaren. Omdat je energie niet goed kan stromen. Alle emoties die vastzitten, blokkeren de energiestroom.

Ook is het plezier vaak ver te zoeken. Je ervaart wel afleiding en denkt dat dit plezier is. Maar de afleiding is gewoon een andere manier om niet echt te hoeven voelen. Echter plezier komt van binnenuit en daar heb je niets buiten jezelf voor nodig.

Het is een gevolg van je natuurlijke staat van zijn. Net als passie. Wanneer de energie krachtig door je lichaam stroomt, voel je plezier en passie. Gewoon omdat je hiermee in verbinding bent. Waardoor je seks- en liefdesleven ook plezierig en passievol is.

Door de routine in je relatie negeer je jouw gevoel. Je hebt het tenslotte niet nodig om te overleven. Maar wel wanneer je een plezierig en passievol seks- en liefdesleven wilt. Dan is je gevoel onmisbaar. Het brengt je namelijk diepe intimiteit en echte verbinding.

Je leeft dan niet meer langs elkaar heen. En je staat open voor je eigen gevoelswereld als ook voor die van je partner. Waardoor je echt jezelf kunt zijn en echt je partner kunt accepteren. Want je hoeft je niet meer te verbergen voor elkaar. En dat geeft vrijheid.

Deze vrijheid is ook echt bevrijdend. Geen gesloten hart meer. Maar een open hart. Zodat je je ontspannen, levendig, tevreden en veilig voelt bij elkaar. Waardoor passie en plezier aanwezig zijn. Net als spontaniteit en nog veel meer voor een geweldig seks- en liefdesleven.

Gerelateerde artikelen

Gelukkig seks- en liefdesleven

Geen geweldig seksleven ervaren

Misverstanden over seks

Liefde aanraken en gevoelens voelen

Gevoel volgen vanuit je hart