Tantra seks is niet beter dan normale seks

Tantra seks is niet beter dan normale seks

Tantra seks

Het woord tantra seks kom je steeds vaker tegen. Het geeft weer dat het om spirituele seks gaat. Er wordt gesproken over levensenergie en seksuele energie. En dat een orgasme niet het doel is. Maar tantra is zoveel meer. Het is een manier van in het leven staan. En door tantra te beoefenen ga je seks ook anders ervaren.

Het is helemaal niet specifiek bedoeld om jouw seksleven te verbeteren. Het is bedoeld om anders te gaan leven. Bewust en met aandacht. Zodat je echt kunt genieten van het leven. En dus ook van seks. Je volledige lichaam komt in een orgastische staat van zijn. In plaats van alleen in de geslachtsdelen.

Tantra seks

Maar daarom is tantra seks niet “beter” dan “normale” seks. Het gaat om de sekservaring zelf. Want seks gaat om de verbinding met jezelf. De zuivere seksuele verbinding met jezelf. En tussen jou en jouw partner.

Door in verbinding met je eigen lichaam te zijn, kun jij jouw lichaam volgen. Zodat je in het huidige moment van seks kunt genieten. Zoals het op dat moment is. Seks voelt goed wanneer je open bent. En niet goed wanneer je gesloten bent.

Normale seks

Seks is altijd normaal, precies zoals het is. Wanneer je seks hebt op de manier die bij je past en de hoeveelheid past bij wie jij bent, is seks altijd normaal. Of dit nu tantra is of niet. Jouw normaal heeft niets te maken met het normaal van anderen.

Seks hoeft niet vergeleken te worden. Zelfs niet met een vorige keer. Normaal gaat niet over het voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zoals alleen die bepaalde standjes en zoveel keer per week. Of elke seks duurt minimaal 1 uur.

Seks is een natuurlijke beweging wat zich afspeelt in het huidige moment. Waardoor je meegaat met de flow. Geen moment is dan hetzelfde. En seks wordt dan in tegenstelling tot normaal ook nog eens speciaal, volledig passend bij je eigen wensen.

En wordt speciaal omdat je er waarde aan hecht. Je besteedt er hierdoor extra aandacht aan. Waardoor je er bewust mee bezig bent. Echter door zelf te kiezen waar je waarde aan hecht, kun je alles speciaal maken. Zelfs als de seks heel “normaal” is.

Gerelateerde artikelen

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Spirituele seks is verslavend in positieve zin

Seksstandjes afwisselen voor betere seks?

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksualiteit is de bron van jouw levenskracht