Burn-out voorkomen door middel van seks

Burn-out voorkomen door middel van seks

Burn-out

Een burn-out heeft invloed op je seksleven. Maar seks kan een burn-out ook voorkomen. Seks brengt je terug in je lichaam waardoor je verbinding kan maken. In eerste instantie met jezelf en van daaruit met iemand anders. Door bewust met seks bezig te zijn, kom je bij je gevoel. Je voelt hierdoor wat wel en niet bij je past. Waardoor je dicht bij jezelf blijft. 

Burn-out

Bij een burn-out ben je in gevecht met je gevoel. Je gaat over je eigen grenzen heen. Vanwege een gebrek aan verbinding met je eigen Liefde en je emoties. Je hebt te vaak je eigen verlangens genegeerd en naar de wensen van anderen geleefd. Een verbinding aangaan draait om Liefde. Is dit niet het geval dan gaat het om iets te krijgen van de ander. Om veiligheid te ervaren.

Deze veiligheid wordt gezocht in goedkeuring, bevestiging of wat dan ook van anderen. Zodat jij je goed genoeg voelt. Daar doe je bijna alles voor. Uit angst om het weer kwijt te raken. Omdat je afhankelijk en behoeftig bent. Hierdoor kan geen liefdevolle verbinding ontstaan. Liefde is een staat van zijn. En alles is daarin goed. 

Door de onzekerheid van de gezochte veiligheid ontstaat stress. Omdat je voorbij gaat aan de Liefde. Voor wat er is. De Liefde die je bent, waar je altijd toegang tot hebt. Hier heb je niemand anders voor nodig. Liefde zit in jezelf. Waardoor jij bepaalt wat je wel en niet wilt of doet in je leven. En niet iemand anders. Liefde is de enige zekerheid en biedt alle veiligheid.

Dit voorkomt een burn-out. Je neemt zelf de verantwoordelijkheid. Je stapt uit je slachtofferrol en gaat leven zoals jij wilt. Maar hier heb je kracht voor nodig. Ofwel een stromende levensenergie. En jouw seksualiteit is daar de bron van. Seks heeft hierdoor veel voordelen.

Maar om van deze voordelen te kunnen genieten, kan dit eerst een hele uitdaging zijn. Hoewel dit zeker de moeite waard is, begint de keuze om bewust met je seksualiteit bezig te zijn bij jezelf. Met als gevolg een (seks)leven vol genot, plezier en geluk. Want je gaat van overleven naar echt leven.

Gerelateerde artikelen

Verbinding voelen dankzij je seksualiteit

Serieuze relatie speelser maken met seks

Emotionele onvolwassenheid en verbinding

Fysiek contact is goed voor je gezondheid

Wrok voelen tegenover je (ex-)partner