Verbinding voelen dankzij je seksualiteit

Verbinding voelen dankzij je seksualiteit

Verbinding voelen

Verbinding voelen is waar alles om draait. Zonder een liefdevolle verbinding met jezelf ontstaat er een leegte, eenzaamheid of een gebrek aan geluk. En elke soort verbinding begint vanuit de verbinding met jezelf. Zoals met anderen, het leven, je werk, dingen of wat dan ook.

Verbinding voelen

Een liefdevolle verbinding met je seksualiteit is de basis voor de liefdevolle verbinding met jezelf, met je emoties. En andersom. Zodat je kunt gaan voelen. Je emoties en seksualiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je eigen energie voelen, die zich op verschillende manieren kan uiten.

Waardoor de energie van anderen niet meer bedreigend is. Zolang je jouw emoties of die van anderen volledig accepteert. Seksualiteit is niet voor niets een beladen onderwerp. Het gaat over je emoties. En als je die liever niet wilt of niet durft te voelen, is een liefdevolle verbinding met je seksualiteit erg lastig.

Je emoties verbergen of niet durven voelen uit angst voor emotionele pijn, houdt anderen op een veilige afstand. Echter emotionele pijn ontstaat juist door je emoties niet te voelen, je gedachten of verhalen te geloven. Niet door anderen of de emotie zelf. Die veilige afstand houdt je leven voorspelbaar en oppervlakkig. Maar niet magisch en vol wonderen.

Jezelf of iets van jezelf willen verbergen voor de ander, staat elke verbinding in de weg. Heb je veel geblokkeerde emoties dan zal de seksuele energie en Liefde in jezelf ook niet kunnen stromen. Waardoor je (seks)leven niet is wat het zou kunnen zijn. Je (seks)leven vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf en hierdoor met anderen is totaal anders dan wanneer dit er niet is.

Als je een liefdevolle verbinding met jezelf hebt, durf je volledig jezelf te zijn, te uiten (tijdens de seks) en ervaar je pure vrijheid in jezelf. Dit gevoel ontstaat door je niet meer met je gedachten en emoties te identificeren. Maar in het huidige moment te zijn waarin alles perfect is zoals het is. Verbinding voelen is dan echt mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Jezelf seksueel afsluiten is het leven buitensluiten

Ongemakkelijkheid tijdens de seks

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Blind date om voorbij je ego te komen

Diepe intimiteit en echt contact ervaren