Dualiteit is niet bedoeld als wedstrijd

Dualiteit is niet bedoeld als wedstrijd

Dualiteit

Al kan dit wel zo voelen. Want wanneer je leven door de dualiteit als een wedstrijd voelt ben je geneigd om de strijd aan te gaan met jezelf en anderen. Om toch enigszins controle over je leven te ervaren.

Maar je gaat door deze strijd met het leven jezelf afgescheiden voelen. Afgescheiden van jezelf en anderen. Doordat je de verbinding niet meer kunt voelen met het leven zelf.

Waar jij een onderdeel van bent. Want jij bent het leven zelf. Het leven stroomt ook door jou heen. Zodat het leven zich kan ontvouwen op een manier die bij je past. Wanneer je het leven niet blokkeert.

Dualiteit

De dualiteit hoeft niet een strijd te zijn. Het is geen wedstrijd wat je moet winnen. Het leven omvat alles. En jij bent hier om dat te ervaren. Omdat het leven een afspiegeling is van jezelf.

En wanneer jouw geluk niet meer afhankelijk is van iets buiten jezelf, maar van je eigen bewuste staat van zijn, kun je geluk ervaren en je zielsverlangens leven. Zonder dat je geluk hiervan afhankelijk is.

Maar je hebt vaak geleerd om je zielsverlangens te negeren. Door je te richten om het verkrijgen van iets. Vanwege je angst voor een tekort wanneer je niet in verbinding met jezelf bent.

Zodat je vanuit de overleefstand kiest. Want angst voelt nog veiliger dan Liefde. Omdat Liefde juist gericht is op het delen van jezelf. Wat jij de aarde te bieden hebt. Op je eigen en unieke manier.

En dit voelt kwetsbaar. Om echt te kunnen leven is de dualiteit omarmen noodzakelijk. Dankbaarheid is één van de sleutels hiervoor. Het brengt je terug in je natuurlijke staat van zijn.

Zodat je de heelheid en eenheid kan ervaren. Zowel in jezelf, anderen en het leven zelf. Waardoor de Liefde kan stromen door jou het leven in. Zowel in jouw seks- als liefdeleven.

Gerelateerde artikelen

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Verbinding met het leven zelf

Emotionele uitdaging door zielsverbindingen

Liefde en zielsverlangens

Zielsverlangens en aantrekkingskracht