Gebrek aan verlangen naar elkaar

Gebrek aan verlangen naar elkaar

Gebrek aan verlangen naar elkaar

Wanneer er een gebrek aan verlangen is naar elkaar, is er meestal sprake van een saaie, afstandelijke en oppervlakkige relatie. En dit geldt ook voor de seks. Want je leeft langs elkaar heen. De relatie is onbewust gericht op het vermijden van echte verbinding en diepe intimiteit tussen elkaar.

Gebrek aan verlangen naar elkaar

Doordat je vanuit de overleefstand leeft. Verlangens zijn namelijk uitingen van Liefde die jij bent. Het is een manier om jezelf te uiten vanuit je ziel. Het gaat niet om iets krijgen. Alleen om de liefde te laten stromen. Omdat je de Liefde in overvloed ervaart en de wereld in wilt brengen.

Het verlangen om je partner te zoenen, aan te raken of in de ogen te kijken, zijn hier voorbeelden van. Tenminste, wanneer je dit niet doet om bevestiging te krijgen van je partner. En je het doet omdat je dat op dat moment voelt. Het is spontaan en een uitnodiging tot verbinding en intimiteit.

Waarbij je partner vrij is om wel of niet te reageren. Liefde vraagt namelijk niets terug. Je voelt je niet afgewezen als je partner niet in staat is om te reageren. Je verlangens verdwijnen hierdoor niet. Want je trekt geen conclusies op basis van verhalen die gebaseerd zijn op je verleden.

Echter je verlangens zijn pas te voelen wanneer je niet meer in de overleefstand staat. Aangezien de Liefde niet krachtig in jezelf kan stromen door alle vaak onbewuste blokkades in je fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Waardoor er een gebrek aan verlangen naar elkaar ontstaat.

Dit gebrek aan verlangen naar elkaar heeft dus een diepere oorzaak dan in eerste instantie lijkt. Het uiten van de Liefde die je bent, is je als kind vaak afgeleerd. Met als gevolg dat je je afgewezen voelde. En het niet veilig voelde om jezelf te uiten. Wat je onbewust herhaalt in al je liefdesrelaties.

Je onderdrukt hierdoor je verlangens. Terwijl je verlangens je laten voelen dat je leeft en zin hebt in het leven. De verbinding aan te gaan, intimiteit te ervaren en seks te hebben. Je wilt samenzijn om de Liefde te laten stromen. Op welke manier dan ook. Zolang het maar op je eigen manier is.

Het verlangen naar elkaar komt dus van binnenuit. En is voelbaar wanneer je jezelf gaat helen. Zodat de Liefde in jezelf kan stromen. En via jou in alles wat je doet tot uiting kan komen. Want zonder verlangen naar elkaar is een relatie meer een praktisch samenzijn dan intiem en verbindend.

Gerelateerde artikelen

Onrealistische en realistische verwachtingen van seks

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Seksueel samenzijn met een matchende partner

Seksleven in een dip?

Onbewuste sabotage van je seksleven