Onrealistische en realistische verwachtingen van seks

Onrealistische en realistische verwachtingen van seks

Onrealistische verwachtingen van seks

Wanneer je onrealistische verwachtingen van seks hebt, is de kans natuurlijk groot dat je teleurgesteld wordt. Maar zelfs realistische verwachtingen kunnen tot een teleurstelling leiden.

Onrealistische en realistische verwachtingen van seks

Want wanneer de seks niet aan je verwachtingen voldoet, kan het voelen alsof jij of je partner iets verkeerds heeft gedaan. Omdat jij of je partner niet de juiste (ongeschreven) regels heeft gevolgd.

Waardoor de seks ongemakkelijk voelt. Het gevoel van tekort komen en tekortschieten kan hierdoor naar boven komen. En activeert vaak de drang naar controle om de seksuele ervaring te manipuleren.

Om jezelf te beschermen tegen een eventuele afwijzing van je partner. Je probeert daarom te voldoen aan de verwachtingen van je partner en wilt dat je partner voldoet aan jouw verwachtingen. 

Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. En de seksuele ervaring is zoals jij nodig hebt. Aangezien dit een gevoel van zekerheid en veiligheid geeft. Omdat je dit in jezelf mist.

De onrealistische en realitische verwachtingen zeggen dan iets over jezelf en laten zien waar je nog iets buiten jezelf zoekt. Terwijl je niets buiten jezelf nodig hebt om je geweldig of gelukkig te voelen.

Zodat je alle onrealistische en realistische verwachtingen van de seks los kunt laten. En genieten van de seks in het huidige moment. Je accepteert wat de seks met je doet. Want je emoties en gevoelens mogen er zijn.

Je gaat deze niet uit de weg. Je omarmt de seksuele ervaring met je partner zoals het is. Zonder er een leuk of niet leuk verhaal van te maken. En je neemt de verantwoordelijkheid voor wat je ervaart.

Zodat je niet meer het verleden hoeft te herhalen. Want je zit niet meer vast in de overleefstand. Je gaat hierdoor uitdagingen aan en komt uit je comfortzone. Waardoor je laat zien wie je bent.

Je volgt je verlangens en staat open voor het leven. Je seksleven verandert hierdoor van angst naar Liefde. Waarin echt verbinding en diepe intimiteit mogelijk is. En de Liefde krachtig kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel samenzijn met een matchende partner

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Kwetsbaar durven zijn geeft je vrijheid

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Liefde aanraken en gevoelens voelen