Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks ontstaat vaak doordat de seks een gemis in je relatie moet compenseren. Omdat je relatie vooral bestaat uit onbewuste overlevingspatronen. Waardoor de seks gericht is op iets krijgen.

Vanwege het gebrek aan verbinding met jezelf als met je partner. De seks is dan resultaatgericht of orgasme gericht omdat echt aanwezig zijn in het huidige moment met je partner ongemakkelijk voelt. Want je weet je geen raad met je eigen gevoelens.

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks moet verhullen dat de seks eigenlijk niet intiem is. Aangezien de ervaring zelf geen aandacht krijgt. Vooral het resultaat of het orgasme is belangrijk. Want er is weinig of geen sprake van verbinding.

Waardoor onderdrukking en afgescheidenheid de basis is van de seks. Maar hierdoor is er geen ruimte voor intimiteit. Want alles wat je doet of zegt, is gericht op het bereiken van je doel. Het geeft je namelijk een gevoel van controle en bevestiging.

Wat je nodig hebt omdat je je niet echt kunt voelen. Het compenseert het gemis aan Liefde, verbinding en intimiteit. Want zo hou je jezelf voor de gek en hoef je niet naar jezelf te kijken. Of te voelen dat de seks eigenlijk helemaal niet zo bevredigend is.

Zolang je iets najaagt tijdens de seks hoef je namelijk niet echt te voelen. Het gaat dan niet om de verbinding, Liefde of intimiteit. Maar juist om het vermijden ervan. Want het eerlijk en open zijn tegen elkaar zonder masker op voelt te kwetsbaar.

Je speelt een rol. En daarvoor moet je een deel van jezelf verbergen en negeren. Zodat je de rol die je zelf bedacht hebt kunt spelen. Om te voldoen aan de door jezelf opgelegde verwachtingen naar aanleiding van het beeld dat je van jezelf hebt.

Omdat je jezelf niet kunt accepteren zoals je bent. En daarom zoek je vaak de bevestiging via resultaatgerichte of orgasme gerichte seks. Zodat je aan je rol vast kunt houden door intimiteit uit de weg te gaan. Aangezien het je overlevingsstrategie is.

Gerelateerde artikelen

Een seksueel wezen zijn

Seks ter bevrediging van behoeften

Seksueel samenzijn met een matchende partner

Onbewuste sabotage van je seksleven

Seksleven in een dip?