Een seksueel wezen zijn

Een seksueel wezen zijn

Seksueel wezen zijn

Elk mens is van nature een seksueel wezen. En tevens een emotioneel als spiritueel wezen. Dit lijken misschien drie totaal verschillende vlakken van het mens-zijn. Omdat je vaak als kind al leert om je seksualiteit en emoties te verbergen.

Evenals je spirituele gevoeligheden. Waardoor je als volwassene geen link legt tussen deze drie vlakken. En je niet voelt hoe belangrijk en verbonden het is. Je leeft zelfs je leven zonder bewust te zijn dat je een seksueel, emotioneel en spiritueel wezen bent.

Waardoor je vanuit de overleefstand leeft en voornamelijk op de automatische piloot. Je seksualiteit, je emoties en spiritualiteit hebben amper een rol in je leven. Ook of zelfs niet tijdens de seks. De seks is namelijk ook vanuit de overleefstand.

En dit zorgt ervoor dat je puur vanuit je behoeften seks hebt. Terwijl je seksualiteit veel meer is dan via seks je behoeften vervullen. Je seksualiteit is deel van je ware natuur. Maar dit is alleen te ervaren wanneer je een seksueel wezen mag zijn van jezelf.

In combinatie met het zijn van een emotioneel als spiritueel wezen. Zonder deze verbinding blijf je je onbewust onveilig voelen en op zoek naar jezelf in de buitenwereld. Aangezien je niet jezelf seksueel, emotioneel en spiritueel tot uiting kan brengen.

Seksueel wezen zijn

Wat gaat over de Liefde die je bent. Een seksueel, emotioneel en spiritueel wezen mogen zijn, geeft je de mogelijkheid om voluit te leven vanuit Liefde. Waardoor je je bevrijdt van de invloed van alle conditioneringen, patronen en wonden in jezelf.

Je (seks- en liefdes)leven zal hierdoor niet meer hetzelfde zijn. Geen onbewuste strijd met wie je bent en onbewuste projecties op de buitenwereld, die de ontkenning van jezelf in stand houdt. Maar een liefdevolle omarming van je gehele wezen.

Zodat je niet alleen een fysiek en mentaal wezen bent. Maar ook een seksueel, emotioneel en spiritueel wezen. Waardoor je je heel en compleet voelt, in staat bent om uit de overleefstand te komen en het leven te ervaren als een volledig mens vanuit Liefde.

Gerelateerde artikelen

Seks ter bevrediging van behoeften

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Seksualiteit in je liefdesrelatie

Emotionele armoede in je relatie

Volledig betrokken zijn tijdens de seks