Emotionele armoede in je relatie

Emotionele armoede in je relatie

Emotionele armoede in je relatie

Vaak heb je het niet eens door wanneer er sprake is van emotionele armoede in je relatie. Want je bent te druk met overleven. Waardoor je aandacht gericht is op het opvullen van de leegte in jezelf. Zodat je het gevoel van leegte niet voelt.

Terwijl het juist de onderliggende drijfveer is van je relatie wanneer je opgegroeid bent in emotionele armoede. En hierdoor weet je eigenlijk niet dat je relatie ontstaan is en je het in stand houdt vanuit je onbewuste overlevingsmechanisme.

Je overlevingsmechanisme werkt automatisch zonder dat je het doorhebt. De emotionele armoede is echter vaak wel de oorzaak van weinig of geen seks in je relatie. En de seks met je partner is oppervlakkig, saai of afstandelijk.

Emotionele armoede in je relatie

Ergens voel je wel dat er sprake is van emotionele armoede. Want soms voel je je afgewezen of eenzaam. Je voelt je niet gezien, gehoord of begrepen. En je durft niet eerlijk en open te zijn naar je partner toe over wat je voelt.

De emotionele armoede in je relatie houdt je tegen om het gesprek aan te gaan. Want het voelt niet veilig. Angst overheerst onbewust je relatie. Je hebt hierdoor vaak onbewust gekozen voor een emotioneel onbereikbare partner.

Omdat dit vertrouwt en comfortabel voelt. Het is wat je gewend bent. In je comfortzone. Verbinding voelt en emoties voelen ongemakkelijk. Hoewel je ten diepste verlangt naar verbinding en intimiteit. De basis van elke gezonde relatie.

Maar vanwege de emotionele armoede in eerste instantie onbereikbaar is. Totdat je jezelf emotioneel geeft wat je van je partner verlangt. Je vult hierdoor de emotionele leegte in jezelf. Waardoor je een stabiele basis krijgt in jezelf.

Zodat de onderliggende drijfveer in je relatie verandert voor jou. Je voelt meer zelfvertrouwen. Er ontstaan hierdoor meer mogelijkheden. En de Liefde kan weer stromen in jezelf. Je ervaart hierdoor je seksualiteit op een andere manier.

Waardoor je seksleven zal veranderen. Seks waarin je emotioneel ook verbonden bent. Niet alleen een lichamelijke activiteit. Maar een intiem samenzijn. Waardoor je volledig jezelf kunt zijn zonder iets van jezelf te negeren of ermee te identificeren.

Gerelateerde artikelen

Emotioneel onbereikbare partner

Fysieke en emotionele verbinding

Projectie van je gevoelens

Ongezien zijn in je kindertijd

Partnerkeuze gaat niet alleen over Liefde