Ongezien zijn in je kindertijd

Ongezien zijn in je kindertijd

Ongezien zijn

Als kind zijn er vaak momenten waarop je niet gezien werd voor wie je bent en wat je voelt. Je emoties, seksualiteit, creativiteit werden als onbelangrijk gezien. Dit ongezien zijn, heeft invloed op hoe jij met het leven omgaat en verbinding maakt.

Verbinding met jezelf, anderen en het leven. Maar doordat je niet gezien werd, is moeilijk om jezelf te zien. Waardoor gezonde en gelijkwaardige relaties aangaan lastig is. Aangezien je (deels) afgesneden bent van je eigen gevoel.

Ongezien zijn

Terwijl je gevoelsleven je menselijk maakt. Het voegt tevens ook intimiteit toe aan je relatie en diepgang. Want het staat in verbinding met je emoties, seksualiteit en creativiteit. Je levenslust en levensenergie kuneen hierdoor stromen.

Van nature stromen je levensenergie ofwel seksuele energie, emoties en creativiteit moeiteloos. Na diverse ervaringen van ongezien zijn, ga je jezelf beschermen tegen deze pijn. Want de afwijzing die je hierdoor ervaart, is als kind niet te dragen.

Maar dit beschermingsmechanisme neem je mee in al je relaties. En herhaal je steeds weer. Totdat je gaat doorzien dat dit je tegenhoudt om gezonde relaties aan te gaan. Waarin je emoties, seksualiteit en creativiteit er mogen en kunnen zijn.

Wanneer je emoties, seksualiteit en creativiteit niet mee mogen doen in je liefdesrelatie en je jezelf hierdoor niet uit op dit gebied, ontstaat er een energetische blokkade. Waardoor je levensenergie blokkeert en je levenslust afneemt.

Met emotionele, fysieke, mentale als spirituele klachten als gevolg om je wakker te schudden. Je leven anders te leven. Je relatie onder de loop te nemen. Echter de eerste reactie vanuit je beschermingsmechanisme is deze signalen negeren.

Waardoor je denkt dat er niets aan de hand is. En je gaat jezelf onbewust nog meer tegenwerken om niet te hoeven voelen. Je laat je leiden door het ongezien zijn en werkt hard zodat het ook allemaal ongezien blijft voor jezelf als anderen.

Je neemt afstand van jezelf, anderen en het leven. Want je stopt met verbinding maken, omdat het te pijnlijk is. Of de pijn projecteer je op anderen. Zodat je onbewust in de slachtofferrol komt en je innerlijk kind ongezien blijft.

Jezelf weer gaan zien is de sleutel. Maar niet gemakkelijk. Je emoties, seksualiteit en creativiteit weer laten stromen is een voorwaarde om je seks- en liefdesleven intiem en verbindend te maken. Omdat je gevoelswereld er werkelijk toe doet.

Gerelateerde artikelen

Emotionele onvolwassenheid en verbinding

Levensvreugde dankzij je seksualiteit

Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn

Partnerkeuze gaat niet alleen over Liefde

Seksualiteit is je gevoelscentrum