Projectie van je gevoelens

Projectie van je gevoelens

Projectie van je gevoelens

Verbinding met je partner kan je onverwerkte gevoelens zichtbaar maken. Dit is tevens een van de belangrijkste reden waarom verbinding vaak vermeden wordt. De angst voor gevoelens kan gepaard gaan met oordelen en verwachtingen. Als projectie van je gevoelens.

Projectie van je gevoelens

Zo hoef je niet naar jezelf te kijken via de spiegel die je partner is. Want gevoelens maken je in de war en zorgen voor innerlijke onrust. Het voelt niet stabiel en veilig. Je voelt je zelfs zwak en veel te kwetsbaar. Omdat je niet weet hoe er mee om te gaan.

Je relatie is dan ook het liefst zo veel mogelijk voorspelbaar zodat er geen onverwachte gevoelens zijn. Je staat op de automatische piloot. Maar hierdoor leef je nauwelijks. Het contact met je partner is vaak afstandelijk, oppervlakkig en saai.

Of juist een drama. Want door de projectie van je eigen gevoelens maak je jezelf tot slachtoffer en je partner tot dader. En dat zorgt voor een nieuwe stroom aan gevoelens. Bovenop de onverwerkte gevoelens die je al ervaarde en projecteerde.

Om uit dit drama te stappen is het nodig om de projectie van je eigen gevoelens te doorzien en te stoppen. En dat je zelf verantwoordelijkheid gaat nemen. De verbinding met je partner kan dan veranderen van te intens of vermijdend naar intiem.

Waardoor je gevoelens de ruimte krijgen om er te mogen zijn. Als natuurlijke respons op de verbinding met je partner. De vrijheid in jezelf om alles te kunnen voelen, geeft je relatie meer diepgang. Je laat je raken en aanraken vanuit Liefde voor jezelf.

En dit zal de seks ook veranderen. Seks vanuit Liefde en verbinding raakt je gehele wezen. Zowel je lichaam, hart, geest en ziel. Je kan hierdoor volledig jezelf zijn en laten zien. Tenminste wanneer je partner ook in staat is om (aan)geraakt te worden.

Gerelateerde artikelen

Ongezien zijn in je kindertijd

Niet seksueel intiem zijn met je partner

Partnerkeuze gaat niet alleen over Liefde

Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn

Geen intieme seks