Geen intieme seks

Geen intieme seks

Geen intieme seks

Geen intieme seks is een gevolg van vaak onbewuste patronen vanuit je kindertijd. Deze patronen houden je tegen om de verbinding aan te gaan met jezelf als met je partner.

Intieme seks ontstaat wanneer er in je relatie ruimte is voor verbinding. Je relatie gaat verder dan het regelen van alle zaken rondom je kinderen, je werk en het huishouden.

Of gesprekken die draaien om het krijgen van bevestiging of aandacht door het creëren van drama. Hoewel dit vaak gezien wordt als verbinding, is het geen intimiteit.

Geen intieme seks

Het voedt alleen je ego. Dat je relatie ego gebaseerd is, is voelbaar tijdens de seks, omdat de verbinding en intimiteit ontbreekt. Want je hart is gesloten. En je verstopt jezelf.

Je ego probeert je te redden door onbewust te kiezen voor seks vanuit je hoofd. Dit ter opvulling van de leegte in jezelf en het gebrek aan stromende Liefde tussen elkaar.

Dit voelt vaak normaal wanneer echt aanwezig zijn te lastig is. En je relatie vooral gericht is op doen in plaats van zijn. Ofwel de mannelijke energie is overheersend.

Omdat je in niet in je natuurlijke staat van zijn of Liefde verkeerd. Waardoor er geen intieme seks ontstaat. Je ontwijkt elkaar zelfs. Vanwege diepe angst, vaak onbewust.

De angst om niet goed genoeg te zijn en afgewezen te worden. Waardoor je krampachtig probeert vast te houden aan je behoefte aan controle. Om je veilig te kunnen voelen.

Om intieme seks te ervaren heb je een gevoel van veiligheid nodig. Waardoor je innerlijke rust, diepe ontspannenheid en vertrouwen in jezelf ervaart tijdens de seks.

En de seks niet alleen vanuit de mannelijke energie is. Maar ook vanuit de vrouwelijke energie. Die in beide aanwezig is. Zodat het kan stromen in jezelf als tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Liefdesrelatie en seksualiteit prioriteit geven

Liefde uiten via seks

Vrouwelijke ontvangende energie tijdens de seks

Mannelijke uitgaande energie tijdens de seks

Overleefstand seks of hartgedragen seks