Seks ter bevrediging van behoeften

Seks ter bevrediging van behoeften

Seks ter bevrediging van behoeften

Seks alleen ter bevrediging van je behoeften is over het algemeen onbewust vanuit je ego. Het mist de diepgang die je via seks ook kunt ervaren. Seks met je partner kan namelijk zoveel meer zijn.

Jezelf ervaren via je lichaam, hart, geest en ziel is wat seks met je kan doen. Tenminste wanneer je in vebinding bent met jezelf en je seksualiteit. Evenals je partner en het leven zelf of het Universum.

Waardoor de seks een energetische samensmelting is. En niet seks ter bevrediging van je behoeften. Maar soms kom je niet verder dan deze vorm van seks vanwege je onbewuste patronen en wonden.

Seks ter bevrediging van behoeften

De seks is hierdoor saai, oppervlakkig en afstandelijk. Terwijl je ten diepste verlangt naar verbinding en intimiteit tijdens de seks met je partner. Want dit is je natuurlijke staat van zijn.

Echter door alle conditioneringen van jezelf en je seksualiteit, ben je verwijderd geraakt van je natuurlijke staat van zijn ofwel Liefde. En voel je dit verlangen niet of je onderdrukt of negeert het.

Wanneer de seks vooral ter bevrediging is van je behoeften, kun je niet jezelf ervaren tijdens de seks. Want door je partner hiervoor te gebruiken, ontstaat er een verkrampte vorm van seks.

Die gebaseerd is op onbewuste angst. De angst dat je behoeften niet bevredigd worden door je partner. Want daar is de seks op gericht. En niet om jezelf te ervaren of de Liefde. De Liefde die je bent.

Seks ter bevrediging van je behoeften is dan ook vaak resultaatgericht en geforceerd. Het bevat (onbewuste) manipulatie vanuit controledrang en ontstaat vanuit emotionele onvolwassenheid.

Waardoor zowel je lichaam, hart, geest als ziel niet vrij kunnen bewegen en de Liefde die je bent niet kan stromen in het huidige moment. En dit is uiteindelijk schadelijk voor jezelf als je partner.

Seks om jezelf te ervaren is een liefdevolle manier van samenzijn. Doordat je je partner vrijlaat om zichzelf te zijn en te uiten op de manier waarop de Liefde kan stromen tussen jou en je partner.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit in je liefdesrelatie

Verlating van jezelf voor je partner

Emotioneel onveilig voelen

Relatieverslaving is moeilijk te herkennen bij jezelf

Emotioneel of seksueel behoeftige partner