Verlating van jezelf voor je partner

Verlating van jezelf voor je partner

Verlating van jezelf

Wanneer je je partner belangrijker maakt dan jezelf, is dit niet altijd een teken van Liefde voor je partner. Het kan namelijk een manier zijn om jezelf te verlaten. En de verlating van jezelf ontstaat juist door een gebrek aan Liefde.

Verlating van jezelf

Het is je een beschermingsmechanisme. Je partner gebruik je alleen onbewust als een excuus. Want het gaat niet over je partner. Je hebt behoefte aan Liefde. Vanwege het gebrek aan verbinding met jezelf ofwel de Liefde die je bent.

En het gemis aan Liefde probeer je via het verlaten van jezelf steeds weer te ervaren door je partner belangrijker te maken. Je aandacht richt je vooral op je partner en maar weining op jezelf. De verlating van jezelf is een soort verslaving.

Omdat de verlating van jezelf je een tijdelijk goed gevoel geeft. Maar door het verlaten van jezelf, raak je steeds verder verwijderd van je eigen Liefde. En je hart sluit hierdoor. Waardoor je afhankelijk bent van je partner voor Liefde.

Je partner heeft hier vaak niet om gevraagd. En deze afhankelijkheid kan afstotend zijn voor je partner. De verantwoordelijkheid heb je namelijk uit handen gegeven aan je partner. Doordat je jezelf verlaat.

Om Liefde te krijgen. Maar dit is geen stabiele basis voor een relatie. De verlating van jezelf voor je partner is een ongezond, maar ook een hardnekking patroon. En door het steeds verlaten van jezelf is het lastig om echt verbinding te maken.

Verbinding met zowel jezelf als met je partner. Met als gevolg dat de Liefde niet kan stromen. Want je bent niet aanwezig in je lichaam. En je gevoelens mogen er niet zijn. Waardoor je relatie ook intimiteit mist. Evenals de seks.

Het verlaten van jezelf geeft je niet de Liefde die je zoekt bij je partner. Je hart openen en weer in verbinding met je eigen Liefde komen wel. En het zorgt voor een gelijkwaardige relatie. Waarin je allebei jezelf kunt zijn.

Gerelateerde artikelen

Verliefd door tijdelijk gevoel heel te zijn

Relatieverslaving is moeilijk te herkennen bij jezelf

Emotionele armoede in je relatie

Emotioneel onveilig voelen

Geen stabiele basis in jezelf om intiem te zijn