Onbewuste sabotage van je seksleven

Onbewuste sabotage van je seksleven

Onbewuste sabotage seksleven

Wanneer je jouw seksleven als niet bevredigend ervaart, kan er sprake zijn van onbewuste sabotage. Doordat je pijnlijke, moeilijke of ongemakkelijke momenten uit de weg gaat. Waardoor je niet jezelf durft te zijn en te laten zien tijdens de seks.

Met als gevolg dat de seks geen uiting van de Liefde is die jij bent. Maar een roep om Liefde. In de hoop dit van je partner te ontvangen. Doordat je jezelf niet trouw bent. Waardoor je vaak genoegen neemt met saaie, afstandelijke of oppervlakkige seks.

Onbewuste sabotage seksleven

Maar omdat dit vaak onbewust is, zit je vast in patronen waardoor je jezelf steeds meer verliest. De verbinding met je lichaam, hart, geest en ziel is hierdoor minder voelbaar. En je niet kunt kiezen voor de seks en een seksleven wat bij je past.

Terwijl het voor jezelf lijkt alsof je er wel voor kiest. En dit maakt het zo moeilijk om je eigen gedrag te doorzien en te veranderen. Ondanks dat onbewuste sabotage van je seksleven zelfs jaren kan duren en een bron van pijn, frustratie en irritatie is.

Echter wanneer je niet naar jezelf durft te kijken en de schuld van je onbevredigende seksleven bij je partner neerlegt, zal je seksleven niet veranderen. Ook niet met een nieuwe partner. Want je herhaalt onbewust dezelfde patronen uit je verleden.

Om je seksleven weer als bevredigend te kunnen ervaren, zul je eerst naar jezelf moeten kijken. Naar waar komen jouw patronen vandaan komen. En welke wond, pijn of trauma eronder ligt. Zodat je de verbinding met je eigen seksualiteit kunt gaan helen.

En los kunt komen van je onbewuste patronen. Waardoor je in staat bent om te kiezen voor een seksueel matchende partner waarmee je seks kunt hebben die bij jou past. Waarbij je volledig jezelf kunt zijn en jezelf kunt uiten op je eigen unieke manier.

Gerelateerde artikelen

Een seksueel wezen zijn

Ongewild seksloos leven met je partner

Verlating van jezelf voor je partner

Bewust gedragspatronen veranderen

Relatieverslaving is moeilijk te herkennen bij jezelf