Geen seks in je relatie

Geen seks in je relatie

Geen seks in je relatie

Als broer en zus samenleven is vaak het gevolg van onbewuste patronen. Waardoor er geen seks mogelijk is in je relatie. Of de seks is afstandelijk, oppervlakkig en saai. Want de intimiteit en verbinding ontbreekt.

Vaak heb je dit niet eens door. Want je herhaalt patronen vanuit je jeugd. Die je destijds jezelf hebt aangeleerd en nodig had om jezelf te beschermen tegen de onbewuste patronen van je opvoeders.

Geen seks in je relatie

Echter, deze overlevingspatronen zijn op den duur en vooral in relaties net zo destructief. Intimiteit en verbinding zijn dan een hele uitdaging en soms ware worstelingen vanwege het gebrek aan veiligheid.

Je relatie zit in de overleefstand. En is niet gericht op intimiteit en verbinding. Maar op het voeden van elkaars ego. Zodat je onderdrukte gevoelens van gemis niet naar boven komen.

Dit gemis is ontstaan in je kindertijd en sindsdien doe je van alles om het gevoel te negeren en te onderdrukken. En vaak via een relatie. Want dit geeft je een gevoel van zekerheid en veiligheid.

Hoewel dit maar schijn is. Want je voelt je niet werkelijk veilig en zeker. Intimiteit en verbinding vraagt namelijk om openheid en eerlijkheid. Het doorbreken van je overlevingspatronen.

En dit voelt te kwetsbaar. Geen seks in je relatie voelt veiliger. Want je hebt genoeg redenen die je tegenhouden om werkelijke veiligheid en zekerheid te ervaren in jezelf. Doordat je angst in de weg staat.

Maar vanuit je diepste kern waar Liefde aanwezig is, is ook zekerheid en veiligheid te ervaren. Zodat je geen relatie nodig hebt om het gebrek aan verbinding met jezelf te compenseren via je partner.

Maar het juist gaat over de verbinding en intimiteit tussen elkaar. Zodat de Liefde kan stromen. En seks mogelijk is. Waarbij je volledig jezelf kunt zijn en uiten via je lichaam, hart, geest en ziel.

Zonder afhankelijkheid en behoeftigheid. Maar vanuit vertrouwen en overgave. En met een matchende partner. Voor seks die bij jou past. Zodat seks mogelijk is en je geniet van het seksueel samensmelten.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit bevrijden of negeren

Seks weerspiegelt je relatie

Een seksueel wezen zijn

Seksueel vrij zijn

Kiezen voor de “veilige”partner