Kiezen voor de “veilige” partner

Kiezen voor de “veilige” partner

Kiezen voor de "veilige" partner

Kiezen voor de “veilige” partner In plaats van voor de passende partner is een veelvoorkomende overlevingsstrategie. Deze partner lijkt veilig omdat het vertrouwd voelt. Want je kunt de patronen uit je jeugd herhalen. Ook al zijn dit vaak ongezonde patronen.

Kiezen voor de “veilige” partner

Door te kiezen voor de “veilige” partner, blijf je in je comfortzone. Je innerlijke wonden blijven hierdoor bedekt. Want daar is de relatie op gericht. Allebei vervul je een bepaalde rol die je onbewust hebt aangenomen. En de relatie in stand houdt vanuit de overleefstand.

De rollen die gespeeld worden, zijn op basis van elkaars onbewuste wonden. Om het gemis in jezelf op te vullen via je partner. Aangezien de relatie met je partner op basis van je ego identiteit is. En ter bescherming dient. Zodat je ware gezicht veilig verborgen blijft.

Met af en toe een uitzondering. Wanneer je loskomt van je identiteit of rol. En opgaat in het huidige moment. Vrij van je overlevingspatronen. Waardoor de Liefde tussen elkaar stroomt. Echter de Liefde voelt vaak niet veilig. Het is te onvoorspelbaar en te kwetsbaar.

De “veilige” partner voelt namelijk alleen veilig als je innerlijke pijn onderdrukt blijft. Doordat er geen knoppen ingedrukt worden. En echte verbinding en intimiteit uit de weg te gaan. Waardoor kiezen voor een passende partner in plaats van een “veilige” onveilig voelt.

Want een passende partner is niet op basis van je ego. En wat je nodig denkt te hebben om je veilig te voelen. Met een passende partner wordt je juist geraakt. Ook je innerlijke pijn. Zodat je ware gezicht tevoorschijn komt. De echte jij. Niet wie je denkt te moeten zijn.

Je relatie verandert hierdoor in een liefdevol samenzijn met je partner. Waarin je volledig jezelf kunt zijn. En zelfs hiertoe uitgenodigd wordt. Om alle kanten van jezelf te omarmen, te ontdekken en te ervaren. Niets meer van jezelf verbergen en je anders voordoen.

Maar vanuit je eigen wijsheid, Liefde en kracht jezelf zijn. Waardoor echte verbinding en diepe intimiteit in je relatie geen uitzondering is. En je seksualiteit ook de kans krijgt om mee te doen. Als een manier om de Liefde te uiten die je bent via je lichaam, hart, geest en ziel.

Gerelateerde artikelen

Seksueel samenzijn met een matchende partner

Verlating van jezelf voor je partner

Partnerkeuze gaat niet alleen over Liefde

De Liefde verwaarlozen in je relatie

Gebrek aan verlangen naar elkaar