Seks weerspiegelt je relatie

Seks weerspiegelt je relatie

Seks weerspiegelt je relatie

Seks weerspiegelt je relatie. De onbewuste patronen in je relatie zijn vaak dezelfde als tijdens de seks. Maar tijdens de seks vallen de gebruikte afleidingen weg. Waardoor het voelbaar wordt. En het lastiger is om het te verbergen voor jezelf.

Seks weerspiegelt je relatie

Dit kan confronterend zijn. Zeker wanneer je denkt dat seks los staat van je relatie. Omdat je seksleven niet bevredigend is. Maar je relatie wel goed zit. Toch zegt de seks veel over je relatie. Maar dit is vaak te pijnlijk om naar te kijken.

Aangezien je relatie de verbinding met jezelf laat zien. Net als bij seks trouwens. Maar bij seks is dit makkelijker te negeren. Je relatie is namelijk zichtbaar voor de buitenwereld. En hierdoor ontstaat het “beter voordoen” dan het is.

Je seks- en liefdesleven is vaak een geheim. Hier spreek je meestal niet echt over met anderen. Niet over wat je werkelijk voelt. Want je hebt iets te verbergen. Namelijk je menselijkheid wat vaak gezien wordt als kwetsbaarheid.

Het perfecte plaat waaraan voldoen moet worden, verbergt namelijk je gebrek aan eigenwaarde, eigen Liefde en de leegte in jezelf. Want anders moet je gaan voelen wat je tot dan toe zo goed hebt kunnen verbergen voor jezelf en anderen.

Want zodra je jezelf gaat toestaan om werkelijk jezelf te zien, zal dit het zelfbedachte beeld over jezelf afbreken. En je identiteit, waarop je relatie gebouwd is, wegnemen. Want de persoon die jij dacht te zijn, verdwijnt daarmee.

Dit heeft natuurlijk veel invloed op je relatie. De patronen worden zichtbaar. En daarmee komt de onderliggende pijn naar boven. De pijn die je door je relatie kon onderdrukken. Omdat daar onbewust je relatie voor bedoeld is.

Maar juist tijdens de seks voelbaar is. Waardoor geen seks vaak als oplossing wordt gezien. Zodat de relatie toch in stand gehouden kan worden. Ondanks dat seks je relatie weerspiegelt, is negeren een veel voorkomende manier.

Hoewel het zeker mogelijk is om een seksloze relatie te hebben die intiem en verbindend is. Echter, vaak is dit niet het geval. En is (geen) seks net als de relatie een manier om de onderliggende wonden te bedekken via onbewuste patronen.

Terwijl je relatie als de seks gewoon de verbinding met jezelf weerspiegelt. Hier begint dan ook alle verandering. Niet in de buitenwereld. Maar in je eigen binnenwereld. Door de verbinding met jezelf en je eigen seksualiteit te helen.

Gerelateerde artikelen

Bewust gedragspatronen veranderen

Pijnlichaam en oude patronen doorzien

Seks is belangrijk in je liefdesrelatie

Kiezen voor de “veilige” partner

Frustratie in je seksleven opgeven