Frustratie in je seksleven opgeven

Frustratie in je seksleven opgeven

Frustratie in je seksleven opgeven

Het opgeven van de frustratie die je voelt in je seksleven is niet eenvoudig. Want de frustratie hou je onbewust in stand omdat het je verhaal bevestigt wat jij jezelf vertelt. De frustratie geeft je verhaal bestaansrecht.

Doordat jij frustratie in je seksleven ervaart, moet het verhaal wel waar zijn. En op basis van dat verhaal met de bijbehorende frustratie reageer je. Waardoor je dit onbewust eindeloos blijft herhalen in je seksleven.

Frustratie in je seksleven opgeven

Want zonder de frustratie in je seksleven valt je verhaal uit elkaar. En omdat het verhaal een deel van je identiteit geworden is, kun je dit niet zomaar opgeven. De frustratie moet dan ook steeds weer ervaren worden.

Je zoekt ook steeds naar iets nieuws in je seksleven wat bewijst dat je recht hebt op je frustratie. En hierdoor ga je alle verantwoordelijkheid uit de weg. Je praat je eigen frustratie goed in plaats van dat je naar jezelf kijkt.

Om te zien waar de frustratie vandaan komt. Dit is namelijk niet door je partner. Want het is een onverwerkte emotie die aangeraakt wordt. En geheeld kan worden. Wanneer je uit de slachtofferrol stapt.

Echter, door een gebrek aan verbinding met jezelf is het lastig om jezelf te ervaren. Je negeert de gevoelens in jezelf en zoekt de oorzaak buiten jezelf. De frustratie is een bedekking van de onderliggende emotie.

Want de onderliggende emotie is moeilijk te verdragen. Het voelt als een zwakte. Waardoor je emoties uit de weg gaat. En je je eigen frustratie projecteert. Waardoor je seksleven geen enkele kans van slagen heeft.

Tenzij je besluit om je frustratie op te geven omdat je het niet meer nodig hebt. Net als het verhaal. Waardoor je andere keuzes kunt maken in je seksleven. En uit de vicieuze cirkel stapt op weg naar iets nieuws.

Gerelateerde artikelen

Smoesjes om je seksleven te laten uitdoven

De Liefde verwaarlozen in je relatie

Uitreikende beweging tijdens de seks

Terugtrekkende beweging tijdens de seks

Gebrek aan verlangen naar elkaar