Terugtrekkende beweging tijdens de seks

Terugtrekkende beweging tijdens de seks

Terugtrekkende beweging tijdens de seks

Wanneer je lichaam aangeeft niet veilig te zijn tijdens de seks, is de natuurlijke respons een terugtrekkende beweging. Om afstand te creëren tussen jou en je partner.

Maar als je je hier niet bewust van bent, negeer je deze natuurlijke respons. Omdat je op de automatische piloot staat. Wat vaak betekent dat je over je eigen grenzen heen gaat.

Want het kan zelfs lijken alsof je graag seks wilt, terwijl je er eigenlijk niet aan toe bent. Maar het negeren van deze beweging zorgt ervoor dat je uit verbinding raakt met je lichaam.

Terugtrekkende beweging tijdens de seks

Je bent hierdoor niet meer aanwezig in je lichaam. Waardoor je de Liefde van je partner niet kunt ontvangen. En ontspannen moeilijk is. Want seks vanuit onveiligheid geeft stress.

De natuurlijke respons van de terugtrekkende beweging tijdens de seks is ervoor om je te beschermen. De onveiligheid die gevoeld wordt, is echter een onverwerkt trauma.

Dit trauma laat zich nu in het heden zien tijdens de seks. Terwijl je partner niet onveilig hoeft te zijn. Maar door een gebrek aan verbinding met jezelf. Zowel je lichaam, hart, geest en ziel.

Waardoor je geen vertrouwen hebt in jezelf en in je partner. En overgave aan de Liefde te onveilig voelt. Waardoor je niet in staat bent om echt verbinding te maken en diepe intimiteit te ervaren.

De seks met je partner is daardoor vaak een verloochening van jezelf. Want je negeert jezelf en wat je echt nodig hebt. Zonder dat je het doorhebt. Om via je partner te krijgen wat je mist.

Maar je partner kan nooit de leegte in jezelf opvullen. Alleen jijzelf kunt dat. Daarnaast is het ook je eigen verantwoordelijkheid. Zodat je de Liefde die je bent, kunt laten stromen.

Waardoor seks vanuit een ontspannen lichaam mogelijk is. En je de veiligheid voelt om volledig jezelf te zijn, jezelf te uiten op je eigen manier en de Liefde van je partner te ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel samenzijn met een matchende partner

Gebrek aan verlangen naar elkaar

Resultaatgerichte of orgasme gerichte seks

Seksleven in een dip?

Onrealistische en realistische verwachtingen van seks