Geen zin in seks is niet de schuld van iemand anders

Geen zin in seks is niet de schuld van iemand anders

Geen zin in seks

Jouw zin in seks is niet afhankelijk van iemand anders of iets buiten jezelf. Ook al kan het voelen of denk je dat dit wel zo is. Iets of iemand de schuld te geven van jouw “geen zin in seks” is een smoes. Een smoes waarin jij echt bent gaan geloven. Zodat jij zelf niet de verantwoordelijkheid hoeft te nemen.

De verantwoordelijkheid nemen betekent dat je eerst naar jezelf moet gaan kijken. Naar jouw eigen overtuigingen, gedachten, emoties en fysieke sensaties waarop je keuzes zijn gebaseerd. Door echt eerlijk en open naar jezelf te zijn. Zodat je kunt helen en je weer zin in seks krijgt.

Geen zin in seks

Zodra jij weet waarom je geen zin in seks hebt kun je dit gaan helen en kun je andere keuzes gaan maken. Heling is beseffen dat je al heel en compleet bent. Dat je niets buiten jezelf nodig hebt. Heling is Liefde zijn. Jezelf volledig omarmen zoals je bent en hiermee ook je verleden.

Er zijn geen schuldigen wanneer er sprake is van Liefde. Wanneer je echt vanuit Liefde kunt kijken naar jezelf, een ander of een situatie. Liefde zijn is jezelf zijn en uiten. En een ander hierin ook vrijlaten. Een ander kan nooit jouw Liefde laten verdwijnen. Anders is er geen sprake van Liefde.

Je kunt echter wel zelf de verbinding met de Liefde die jij bent negeren of verbreken. Maar dit is niet de schuld van iets of iemand anders. En zo is het ook met “geen zin in seks” hebben. Je verbreekt of negeert zelf de verbinding met je eigen seksualiteit.

Je seksualiteit is van jou en hoort bij jou. Het is de bron van jouw levensenergie. Een stromende levensenergie zorgt voor de zin in seks. Maar ook voor de zin in het leven zelf. Je gaat van overleven naar echt leven. Want je volgt je verlangens en passie.

Gerelateerde artikelen

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Seksuele intimiteit en jezelf ontspannen voelen

Slechte seks ontstaat door een gebrek aan zelfliefde

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksuele overgave begint met zelfvertrouwen