In gesprek over seks (blijven) met je partner

In gesprek over seks (blijven) met je partner

Gesprek over seks

Verandering is de enige constante. En toch ga je er vaak vanuit dat je weet wie je partner is. Terwijl je meestal niet eens weet wie jezelf bent. Hoewel dit een gevoel van veiligheid geeft, is in gesprek (blijven) over seks vaak nog lastig. Uit angst voor verandering. Zelfs als de verandering je leven juist verrijkt.

Wat trouwens elke verandering met zich meebrengt. Maar door een gebrek aan vertrouwen en het geloven in tekort, is verandering eng. Echter verandering is onvermijdelijk. Door in gesprek te blijven over seks houd je de verbinding met je partner ontspannen en levendig. Wat natuurlijk altijd goed is voor je seksleven.

In gesprek over seks

Want er valt veel te ontdekken op het gebied van seks en jezelf. Durf je in gesprek te blijven over seks dan ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden om jezelf te ervaren. Het is een ontdekkingsreis naar jezelf. En dat kan veel angst oproepen. Een confrontatie met de delen in jezelf die je nog niet geaccepteerd hebt.

Waardoor je nog aan de oppervlakte leeft en niet de diepte in durft te gaan. Waar juist de magie van seks en het leven te ervaren valt. Tuurlijk kun je genoegen nemen met saaie en oppervlakkige seks en relaties. Onder de smoes van Liefde. Terwijl juist angst de basis is en niet Liefde. En je niet in gesprek durft over seks.

Omdat je vastzit in een emotionele afhankelijke en behoeftige relatie. Want wanneer er sprake is van Liefde ga je de diepte in. Omdat angst je niet tegenhoudt. Je laat de Liefde stromen omdat je Liefde bent. Je ziet jezelf niet als fout of slecht. Maar als mens. Geen perfectie nastreven om iets te krijgen van een ander.

Want je bent al heel en compleet. En durft daardoor jezelf te laten zien, zeker aan je partner. Omdat je jouw partner niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Je hebt emotioneel niets van je partner nodig. Waardoor je niet aan bepaalde voorwaarden hoeft te voldoen. En jezelf kunt zijn. Precies zoals je bent. Dat is Liefde en vrijheid.

Gerelateerde artikelen

Angst voor seksuele intimiteit

Ideale liefdesrelatie bevat seks

Oprechte eerlijkheid voor liefdevolle seks

Liefdevol liefdesleven met seks

Verliefdheid gaat niet over in Liefde