Hart openen voor je partner

Hart openen voor je partner

Hart openen

Vaak is de gedachte dat je je hart alleen kunt openen voor je partner wanneer deze jou de mogelijkheid geeft. Of dat jij je hart afsluit door het gedrag van je partner. Echter je hart afsluiten of openen is een keuze. Meestal wel een onbewuste keuze.

Waardoor je vanuit de overleefstand je hart automatisch gaat afsluiten. Het openen voelt dan als geen optie. Omdat het onveilig voelt. Maar juist je hart openen is de enige manier om echt verbinding te maken. En uit alle emotionele drama’s te stappen.

Hart openen

Je hart openen wordt alleen vaak gezien als zwakte. Of Liefde niet gezien als kracht. Terwijl Liefde alles heelt. Want je kunt hierdoor de werkelijkheid ervaren zoals het is. Zonder verhaal over goed of fout. Door je hart te openen ga je de Liefde zien in en voelen voor je partner.

Aangezien Liefde niet afhankelijk is van iets of iemand. Jij kiest (onbewust) om de Liefde toe te laten of niet. Jij hebt de keuze om je hart te openen. Maar als je nog in bepaalde verhalen over de Liefde gelooft dan kan Liefde als eng ervaren worden. En kies je niet voor de Liefde.

Je hart openen zorgt ervoor dat je niet jouw partner de schuld geeft van hoe jij je voelt. Zodat jouw Liefde kan blijven stromen. Want jij bent de enige die hiervoor verantwoordelijk is. En je hart afsluiten zorgt ervoor dat je niet meer helder kan waarnemen en voelen.

Er ontstaat dan een blokkade in de liefdesstroom. Niet je emoties blokkeren deze stroom. Wel je identificatie ermee en of je in de drama driehoek belandt. Maar je hoeft je hart nooit te sluiten voor je partner. Ook niet wanneer je pijn ervaart of je afgewezen voelt. 

Dit klinkt misschien wel onmogelijk. Maar dit is Liefde. Het is oneindig en altijd aanwezig. Al het drama ontstaat vanuit behoeftigheid en afhankelijkheid. Maar Liefde opent je hart zodat dit geheeld kan worden. Je hoeft Liefde namelijk niet de verdienen.

Of na te jagen of te bewijzen. Want jij bent Liefde. Net als je partner. Je hoeft het alleen maar te laten stromen door je hart te openen. Liefde zelf is vormloos. Maar verschijnt in vele vormen. De vorm is dus niet van belang om de Liefde te kunnen laten stromen. 

Gerelateerde artikelen

Flow ervaren in je seksleven

Voelen en in verbinding blijven

Ego masker van jezelf en je partner doorzien

Volledig naakt zijn

Natuurlijke staat van zijn