Helende seks is de meest natuurlijke seks

Helende seks is de meest natuurlijke seks

Helende seks

Natuurlijke seks is vanuit onze natuurlijke staat van zijn. Waardoor dit ook natuurlijk zou moeten zijn. Maar natuurlijke seks is niet meer zo vanzelfsprekend. Want dit is seks zonder angsten, oordelen, verwachtingen en spanningen.

En alleen dan kan seks ook helend zijn. Helende seks is zowel fysiek helend, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel. Onze seksualiteit is ons eigen helingsmechanisme. Waardoor we veel invloed hebben op onze heling.

Helende seks

Seks is helend wanneer we onszelf zijn. Want alleen dan zijn we in een staat van veiligheid, tevredenheid, levendigheid en ontspannenheid. Wie we denken te zijn is over het algemeen niet wie we werkelijk zijn.

Want vaak is dit gebaseerd op hoe anderen ons zien. Maar wie we zijn is geen vast gegeven. Het is flexibel. We zijn namelijk een ziel in een lichaam. En zodra we verbinding met onze ziel maken, vallen alle grenzen weg. Over wie en wat we moeten zijn. Zodat we vrijheid ervaren.

Vrijheid

En vanuit deze vrijheid seks hebben is helend. We zijn dan volledig in het hier en nu. Alles kan en mag. Niets moet. Dit is de vrijheid waar elke ziel naar (terug) verlangt. Wat alleen vanuit onze natuurlijke staat van zijn mogelijk is.

En wat in ons normale leven vaak onmogelijk lijkt. Dus seks is eigenlijk de ideale manier hiervoor. Het is veilig plek om onszelf te zijn. Tenminste met de juiste partner. Want we hoeven niet meer aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Hoewel seks de meest natuurlijke manier is (los van alle dagelijkse beslommeringen), is het ook de moeilijkste manier. We zijn het niet gewend om onszelf te zijn. Waardoor we geen diepe intimiteit met een ander kunnen ervaren.

En al helemaal niet tijdens de seks. Angsten, oordelen en verwachtingen belemmeren ons hier heel erg in. Iets wat ons zoveel diepgang kan geven, houden we liever oppervlakkig.

Want zo hoeven we ook onze angst niet in de ogen te kijken. Naar al onze belemmerende overtuigingen. Maar wanneer we niet onszelf kunnen zijn, leven we achter een masker.

Ons gewonde ego. Dit ego moet ons beschermen tegen de pijn van afwijzing. Alleen door dit masker kunnen we geen echte diepe verbinding met een ander maken.

Seksualiteit

En dit is zo zonde. Zodra onze seksualiteit niet volledig mee kan doen, kunnen we ons niet heel en compleet voelen. We snijden onszelf dan af van de diepst mogelijke intimiteit. In eerste instantie met onszelf en hierdoor ook met een ander.

Seks is uiteindelijk net zo mooi, bijzonder of magisch als dat wij het zelf maken. Los van alle bestaande opvattingen over seks. Door te luisteren naar onze ziel of ware zelf komen we bij onze eigen waarheid over wat seks is en hoe we seks willen ervaren.

Gerelateerde artikelen

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel

Seksualiteit en spiritualiteit: expressie van je ware zelf

Bevredigende seks ervaar je elke keer anders