Heling seksualiteit is essentieel

Heling seksualiteit is essentieel

Heling seksualiteit

De heling van je seksualiteit is een essentieel onderdeel van je leven. De heling van je seksualiteit gaat niet alleen over seks. Het gaat in eerste instantie over jouw levensenergie. En seks is een gevolg. 

Geweldige seks ontstaat wanneer je levensenergie optimaal stroomt. Wanneer dit niet het geval is, is de seks onbevredigend. Vanwege de blokkades waardoor de levensenergie niet optimaal kan stromen.

Seksuele en emotionele blokkades

Deze blokkades kunnen seksuele blokkades zijn als emotionele blokkades. Deze emotionele en seksuele blokkades zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer je deze blokkades niet heelt, zie je dat terug in je leven.

Maar niet alleen in je seks- en/of liefdesleven. Emotionele blokkades veroorzaken een disconnectie met jezelf, anderen en het leven zelf. En door de huidige manier van leven is dit vaak het geval.

Emoties voelen is belangrijk. Het laat je weten wat je denkt. Of dit een liefdevolle gedachte is of een angstige. Zodat je anders kunt kiezen wanneer het vanuit angst is. Tenminste als je bewust bent van je emoties.

Zo is het ook met je seksuele blokkades. Deze ontstaan door het niet (willen) voelen van je seksuele verlangens. Je seksualiteit negeren is vanuit angst. Omdat je niet weet hoe hier mee om te gaan.

En dat is helemaal niet gek. Er bestaan zoveel oordelen over seks. En er zijn veel voorwaarden en verwachtingen aan verbonden. Zodat je seksualiteit als een wezenlijk onderdeel van jezelf zien een hele uitdaging is.

Heling seksualiteit

De heling van je seksualiteit zorgt ervoor dat je jouw seksualiteit volledig kunt omarmen. En kunt integreren in je leven. Zodat je levensenergie optimaal kan stromen. Waardoor je een geweldig seksleven hebt.

En je emoties de verbinding met jezelf, anderen en het leven versterken en verdiepen. Ook komt er een creativiteit los die je nodig hebt om je leven echt te leven vanuit passie en plezier.

Je seksualiteit gaat over voelen. Een ondergewaardeerd aspect van het menszijn. Met perfectionisme en resultaatgerichtheid als gevolg. Voelen is de verbinding met jezelf en je uniekheid.

Je seksualiteit als meer dan een fysieke bezigheid zien, is wat je menszijn diepte geeft. Je seksuele verlangens zijn een uiting van Liefde. Die op veel verschillende manieren gedeeld kan worden.

Door je seksualiteit te helen ontstaat er de vrijheid om jezelf te zijn en uiten. Los te komen van de conditioneringen die op angst gebaseerd zijn. En Liefde te delen op je eigen unieke manier.

Gerelateerde artikelen

Geilheid is heel natuurlijk

Geen geweldig seksleven ervaren

Intieme en verbindende seks

Seksueel schadelijk gedrag voorkomen

Seksuele Liefde en heling seksualiteit