Lineaire relaties bieden veiligheid

Lineaire relaties bieden veiligheid

Lineaire relaties

Lineaire relaties hebben een bepaalde volgorde waardoor er voorspelbaarheid en zekerheid is. Wanneer een bepaalde fase te lang duurt wordt er aan de relatie getwijfeld of aan de partner.

Want er wordt niet daadwerkelijk meer gevoeld. Er is geen Liefde, maar sprake van afhankelijkheid en behoeftigheid. Waardoor de fasen doorlopen belangrijker is dan de echte verbinding tussen elkaar.

Of dat je daadwerkelijk een match bent. Er wordt niet voorbij het ego gekeken. De ziel en seks wordt niet als belangrijke onderdelen van de relatie gezien.

Lineaire relaties

De eerste fase is het daten. Wordt je beiden verliefd dan ga je naar de volgende fase. Je bent trouw aan elkaar. Je hebt een serieuze relatie. En na een tijdje ga je samenwonen. Wanneer dit soepel verloopt.

Elke fase biedt een moment waarop de relatie verbroken kan worden. Overleef je doe dan ga je naar de volgende fase. Je bent een stap dichter bij je doel. Zekerheid en veiligheid.

Want duurt de tijd tussen het verliefd zijn en samenwonen “gevoelsmatig” te lang, dan ontstaat er onrust. En kan de relatie nog verbroken worden. Elke fase is onbewust een test.

Gaat de volgorde en duur niet lineair zoals het hoort, zorgt dit voor een onzeker en onveilig gevoel. Hierdoor is de vorm van de relatie belangrijker dan wat je werkelijk voelt.

De veiligheid en zekerheid die lineaire relaties bieden is dan de reden voor een relatie. Het is een manier om de leegte in jezelf te onderdrukken. Je zoekt iemand die jou dit kan geven.

Niet lineaire relaties hebben geen vorm nodig of fasen. De veiligheid en zekerheid komt niet vanuit de vorm van de relatie. Maar door de Liefde in de verbinding tussen tussen elkaar.

De Liefde bepaald dan wat passend is. Er hoeft niets behaald te worden. Vrijheid is de sleutel. Maar vrijheid is eng. Het biedt geen veiligheid en zekerheid voor je ego. Maar je ziel is dan wel vrij.

Waardoor je vanuit je ziel, de Liefde die je bent, kunt leven. Je staat open voor de Liefde en het leven zelf. Je laat de controle los. Zodat je ontspannen kunt genieten van je liefdevolle relaties.

Gerelateerde artikelen

Zielsverlangens en aantrekkingskracht

Liefde en zielsverlangens

Seksualiteit in een zielsverbinding

Emotionele en seksuele bevrijding

Energievibratie / zielsverbinding