Monogame relatie zonder seks

Monogame relatie zonder seks

Monogame relatie

Wanneer je in een monogame relatie geen seks meer met elkaar hebt, terwijl één van de twee wel graag seks zou willen, kan dit tot frustratie leiden en als afwijzing voelen voor de partner die wel graag seks wilt.

Monogame relatie

De partner die geen seks wilt neemt een beslissing voor beiden. Waardoor de partner die wel graag seks wilt vaak zonder enige toestemming toch moet instemmen. En hierdoor zichzelf niet seksueel kan uiten.

Waardoor tegen de eigen natuur ingegaan wordt. De innerlijke stroom van het leven ofwel de levensenergie wordt hierdoor geblokkeerd. Tenzij de partner die wel graag seks wilt een manier heeft gevonden.

Om hier mee om te gaan en zonder vreemd te gaan. Monogamie en geen seks met je partner kunnen hebben, hoeft niet te betekenen dat er helemaal geen diepe intimiteit of echte verbinding meer is tussen elkaar.

Maar bij de partner die geen seks wilt is het fysieke contact vaak wel minimaal. Want dit wordt afgehouden uit angst dat het elk fysiek contact kan leiden tot seks. Waardoor er toch een bepaalde afstand ontstaat. 

Niet alleen fysiek tussen elkaar. Maar ook emotioneel. Omdat de fysieke verbinding belangrijk is, blijft er een verlangen naar fysiek contact bestaan. Dit is vooral voelbaar voor de partner die wel graag seks wilt. 

Voor de partner die geen seks wilt voelt dit meestal het veiligst. Fysiek contact voelt namelijk te intiem ofwel te kwetsbaar. Vanwege de eigen angst. En dit heeft invloed op je gehele relatie. Niets staat los van elkaar.

De kans is groot dat er een seksuele wond is. Waar nog naar gekeken mag worden. Hoe eng dit ook is. Geen seks met je partner willen is over het algemeen een onbewuste keuze. Hoewel je denkt dat het wel bewust is.

Maar je kiest nog niet bewust als je nog vanuit angst handelt. Je bent dan namelijk nog niet in staat om voor iets anders te kiezen. Terwijl je eigenlijk vanuit Liefde wilt kiezen. Want dit is je natuurlijke staat van zijn.

Alleen waar je niet meer mee in verbinding bent. Seks met je partner is niet onbelangrijk. Het is namelijk zoveel meer dan het fysieke. Het is een geweldige manier om de Liefde te delen die je bent. Voorbij het ego.

Gerelateerde artikelen

Onvervulde seksuele behoeften

Tegengestelde seksuele verlangens

Seksuele behoeftigheid en ongezond gedrag

Intimiteit zonder seks

Is jouw hart open of gesloten?