Naakt lichaam is geen roep om seks

Naakt lichaam is geen roep om seks

Naakt zijn

Naakt zijn is bevrijdend. Een naakt lichaam is pure schoonheid. Wanneer je de ideaalbeelden over hoe je eigen lichaam eruit moet zien loslaat. En de angst dat iemand iets van jouw lichaam wil of vindt. Jouw lichaam is een wonder.

Naaktheid is niet automatisch een roep om seks. Een naakt lichaam is mooi en sexy. Het is een onderdeel van de natuur. Niets om je voor te schamen of bang voor te zijn. Elk naakt lichaam mag je juist bewonderen. Zonder er iets mee te willen, ervan te verwachten of te eisen.

Naakt lichaam

Een naakt lichaam of delen ervan tonen is in deze tijd moedig. Niet alleen vanwege de oordelen. Maar vooral omdat veel anderen er niet mee kunnen omgaan door de automatische associatie met seks. Het (te veel) laten zien van je lichaam is dan ook een taboe.

Trots zijn op je lichaam, genieten van je lichaam en je lichaam echt bewonen is hierdoor vaak erg lastig. De vrijheid om je lichaam te bewegen op een natuurlijke en soepele manier zodat je straalt en opvalt is er dan niet. Je houdt jezelf in, verstopt jezelf en maakt jezelf klein.

Naakt durven te zijn gaat om de vrijheid om jezelf te zijn. Wanneer een naakt lichaam gelijk met seks geassocieerd wordt, wordt de natuurlijke essentie en schoonheid niet echt gezien of gevoeld. En seks als iets oppervlakkigs wat alleen het lichaam betreft.

Het lichaam is dan een lustobject geworden. Als de liefdevolle verbinding met je eigen lichaam en je seksualiteit ontbreekt. Je ervaart en voelt niet de diepere waarheid van wat seks en Liefde is. Waardoor de intieme verbondenheid in je leven mist.

De naaktheid van iemand raakt dit gemis aan. Wanneer je vastzit in je eigen gevecht met je verlangens om vrij te zijn. En probeert dan (onbewust) de vrijheid van de ander af te pakken. In plaats van je eigen vrijheid proberen terug te vinden.

Zodra je in staat bent om je eigen lichaam liefdevol te omarmen kun je dit bij elk lichaam. Je hebt dan niets van een ander lichaam nodig. En ben je vrij om naakt te zijn en seks vanuit Liefde te hebben. Elk lichaam is zoveel meer dan wat je aan de oppervlakte ziet.

Een lichaam is het huis van de ziel. Een bewoond lichaam door de ziel is gevuld met Liefde, genot en plezier. En nog zoveel meer. Waardoor seks niet alleen het fysieke lichaam omvat. Maar juist echte verbinding met ook je emotionele, mentale als spirituele lichaam.


Gerelateerde artikelen

Geef je over aan je ziel in plaats van aan je ego

Geweldige seks is meer dan het puur lichamelijke

Intieme en verbindende seks

Seksuele uitstraling en aantrekkingskracht

Seksuele misvattingen zijn altijd vanuit angst