Ongedwongen seks met je partner

Ongedwongen seks met je partner

Ongedwongen seks

Er kan van alles in de weg staan van ongedwongen seks met je partner. Zoals onverwerkte en onderdrukte pijn en trauma’s. Vaak uit zich dit in onbewuste patronen. Waardoor de seks met je partner niet ongedwongen is.

Maar vol verwachtingen en oordelen. Wat zorgt voor spanning in je lichaam, een gesloten hart en een vernauwde geest. De seks is dan vaak saai, oppervlakkig en afstandelijk. Want je hebt het gevoel beoordeeld te worden.

Beoordeelt op hoe je eruit ziet, wat je doet en wat je kan. Het voelt als een innerlijke strijd. Een strijd tussen het verlangen om volledig jezelf te zijn en de angst om het verkeerd te doen of afgewezen te worden door je partner.

Ongedwongen seks

Vertrouwen en overgave gaan hand in hand. Net als angst en controle. Vertrouwen en overgave is een gevolg van de stromende Liefde. Terwijl angst en controle gevolgen zijn van het gebrek eraan. Door onverwerkte en onderdrukte pijn.

Dit houdt je namelijk weg van je gevoel die je via je lichaam inclusief je seksualiteit, hart, geest en ziel kan ervaren. En tijdens de seks een grote rol spelen. Seks gaat altijd over je eigen gevoel. Aangezien je seksualiteit je gevoelscentrum is.

Maar vaak is de aandacht gericht op alleen het voelen van gewenste gevoelens. En al het andere wordt vermeden. Dat maakt dat seks vaak vermeden wordt in een relatie. Want het legt te veel bloot en dat is te ongemakkelijk.

Ongedwongen seks met je partner vereist namelijk eerlijkheid en openheid. En is niet op basis van een beeld waaraan je partner, de seks of jij aan moet voldoen. Maar is op basis van Liefde. Vrij van oordelen en verwachtingen.

Waarin verbinding en intimiteit centraal staan. En je de Liefde die je bent laat stromen op je eigen unieke manier. Zodat de seks een samensmelting is van je eigen lichaam, hart, geest en ziel met die van je partner.

Gerelateerde artikelen

Geen seks in je relatie

Seksualiteit bevrijden of negeren

Seks weerspiegelt je relatie

De Liefde verwaarlozen in je relatie

Smoesjes om je seksleven te laten uitdoven