Onvervulde behoeften in een liefdesrelatie

Onvervulde behoeften in een liefdesrelatie

Onvervulde behoeften

Zodra onvervulde behoeften in je liefdesrelatie naar bovenkomen kan dit spanning opleveren. Zowel in jezelf als tussen jou en je partner. Maar het vervullen van deze behoeften is niet de taak van je liefdespartner.

Want dit zorgt voor de kind-ouder dynamiek. En dit is uiteindelijk funest voor een liefdesrelatie. Je bent verantwoordelijk voor het vervullen van je eigen behoeften. Welke dit ook zijn.

Onvervulde behoeften

Wanneer je dit van jouw partner verwacht of zelfs eist is er geen sprake van een volwassen liefdesrelatie. De kind-ouder dynamiek is een dynamiek gebaseerd op angst. Geen Liefde.

De angst om tekort te komen. Omdat je afhankelijk van je partner bent als je hier zelf niet de verantwoordelijkheid voor neemt. Deze afhankelijkheid is een gevolg van je wonden.

Je kinderwonden die vroeger ontstaan zijn wanneer niet aan jouw behoeften werd voldaan. Waardoor je je als kind niet gezien, gehoord of geliefd voelde. En waar je nu nog last van hebt.

Zodra je partner deze kindwonden triggert voel jij je weer een kind en heb jij een ouder nodig die je geeft wat je nodig hebt. Echter jouw partner is niet de ouder die je nodig hebt.

Je kunt nu zelf de ouder zijn die je nodig hebt. Zodat je partner jouw partner kunt zijn. En niet de rol van je vader of moeder op zich hoeft te nemen. Maar gelijkwaardig kan zijn als jouw partner.

Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften en de heling van je kindwonden. Zodat jouw partner hier vrij van is. En de Liefde kan stromen tussen elkaar.

Ook tijdens de seks. Waardoor echte verbinding en diepe intimiteit kan ontstaan voorbij het ego. Tenninste wanneer je partner ook zelf de verantwoordelijkheid neemt.

Zodat je samen in Liefde kan zijn. Volledig jezelf en vrij. Vervuld met Liefde. Want je voelt je geliefd, gehoord en gezien. Door jezelf. Waardoor de Liefde die je bent tot uiting komt.

Gerelateerde artikelen

Ontwaken, in verbinding zijn en helende seks

Gebrek aan intimiteit ervaren

Het licht in de duisternis

Onvoorwaardelijk liefhebben is geen zwakte

Verhalen doorzien om Liefde te ervaren