Verhalen doorzien om Liefde te ervaren

Verhalen doorzien om Liefde te ervaren

Verhalen doorzien

Vraag jezelf niet af waarom je partner iets doet of niet doet. Want vanuit Liefde kun je gewoon oordeelloos en begripvol naar dit gedrag kijken. Zodat je de verhalen gaat doorzien. Richt je aandacht daarvoor op wat dit gedrag met je doet.

Want daar gaat het om. De aandacht die je besteedt aan het gedrag van je partner, met alle verhalen en bijbehorende emoties, haalt je uit de verbinding met jezelf ofwel de Liefde die je bent. Omdat je denken het overneemt van je hart. 

Verhalen doorzien

Wanneer je in staat bent om je partner vanuit Liefde waar te nemen kan er ook verbinding ontstaan. In plaats van een “gedragsprobleem” wat opgelost dient te worden door je partner. Omdat jij je tekort gedaan voelt. 

Liefde gaat niet over elkaars ego voeden. Zelfs niet over geven en nemen. Het gaat om pure aanwezigheid. Aanwezig zijn bij jezelf en je partner. Zowel je partner als jezelf echt zien en de ruimte geven voor wat er is, door je eigen projecties en verhalen te doorzien.

Zodra je vanuit Liefde kijkt zal het gedrag van je partner je niet triggeren. Niet om deze triggers te vermijden. Maar zodat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen heling. Want zolang je nog heling nodig hebt, zal je getriggerd worden. 

Of je nu jezelf voor de gek houdt met leuke of niet leuke verhalen over het gedrag van je partner, het blijft een verhaal. Waardoor je niet zuiver kunt zien en afhankelijk bent van een verhaal. Jouw Liefde is dan afhankelijk van je verhaal.

Je hebt geen verhaal nodig om de Liefde te kunnen voelen. Liefde is altijd en oneindig in jezelf aanwezig. Omdat je Liefde bent. Door deze verbinding met Liefde te herstellen, zijn alle verhalen overbodig. Je gaat hierdoor weer echt voelen.

Voelen wie jij werkelijk bent, wat jouw waarheid is en wat bij jou past. Je kiest dan niet op basis van verhalen. Maar op basis van een diep innerlijk weten en gevoel. Zodat de Liefde kan blijven stromen. In jezelf als naar je partner.

Gerelateerde artikelen

Emotionele vrouwen en mannen

Seksualiteit belichamen

Liefde en seksuele gevoelens

Gebrek aan intimiteit ervaren

 Knuffelen is geen vervanging van seks