Seks en hsp-er zijn is een geweldige combinatie

Seks en hsp-er zijn is een geweldige combinatie

Seks en hsp

Hsp-er zijn heeft ook voordelen tijdens de seks. Doordat je juist zo goed kunt voelen, kun je er ook extra van genieten. In eerste instantie denk je misschien wel dat seks en hsp een lastige combinatie is. Dit kan ook zeker, vooral wanneer je uit balans bent. En hierdoor slechte ervaringen hebt gehad.

Seks en hsp

Echter ik zie hsp-er zijn als een super groot voordeel. Als hsp-er voel je de energie van de ander. Hierdoor kun je goed inschatten of seks met deze persoon een goede keuze is. Dit is heel belangrijk omdat tijdens de seks jullie energie samensmelt. Energie is alles. Het bepaald je hele seksleven.

Heeft iemand een lagere energie dan jij, dan zul je dit ongetwijfeld voelen. En voelt het een stuk minder goed dan wanneer iemand dezelfde energie heeft. Het automatische reactievermogen van het lichaam op de lagere energie van iemand anders is afsluiten. Dus luister naar je lichaam als dit het geval is. Ga niet geforceert je lichaam proberen te openen voor een ander. Ook al is diegene nog zo lief.

Een ander voordeel is dat je, als de energie goed is, deze energie kan volgen. De energie achter de woorden en handelingen. Zodat je in een flow komt. Je denkt niet meer na, maar voelt. En laat je hierdoor leiden. De hele ervaring is dan een magische samenloop van omstandigheden. Omdat de seks meestal niet is zoals je het van te voren bedacht had. Je gaat onverwachts grenzen over. Je doet dingen of laat dingen toe die je nooit voor mogelijk hield. Waardoor de ervaringen zoveel meer voldoening geven.

Daarnaast ben je als hsp-er een zeer aantrekkelijk persoon. In de zin van wat je uitstraalt. Over het algemeen zijn hsp-ers zich meer bewust van zichzelf. En hierdoor straal je iets anders uit dan de gemiddelde persoon. Dit is absoluut geen zwakte, ook al zijn er anderen die hier onbewust misbruik van willen maken. Maar door je hsp kwaliteiten te omarmen en te versterken, zullen ze geen misbruik meer van je kunnen maken.

Er zullen vast nog meer voordelen zijn. Maar het belangrijkste is dat je blijft voelen. Je eigen energie en de energie van de ander. Hoe ongemakkelijk dit soms ook voelt. Zodat je op basis hiervan keuzes kunt maken. Ofwel je hart volgen. Je eigen hart is de enige weg naar echt geluk. En dat willen we eigenlijk toch allemaal.

Gerelateerde artikelen

Seksuele begeerte is geen zonde, maar gezond

Seksuele ontmoeting kan een zielsontmoeting zijn

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele essentie vormt de basis

Seksuele dynamiek is energetisch