Seksualiteit en ziekte genezen of voorkomen

Seksualiteit en ziekte genezen of voorkomen

Seksualiteit en ziekte

Juist tijdens ziekte is het een goed idee om bezig te zijn met je seksualiteit. Aangezien je seksualiteit de bron is van jouw levenskracht. Waardoor je natuurlijke en eigen helingsmechanisme aan het werk wordt gezet. Want tijdens ziekte heb je deze helende energie extra hard nodig. En jij zelf hebt hier veel invloed op. Door bewust te zijn van je seksualiteit.

Dit betekent niet dat je meteen seks moet hebben met je partner of iemand anders. Kan natuurlijk wel, maar het gaat er meer om dat je jouw eigen levenskracht ofwel seksuele energie gaat ontwaken. Zodat het kan stromen naar de plekken in je lichaam die het nodig hebben. Waardoor je lichaam kan herstellen. Puur omdat de natuur zo werkt in jou.

Seksualiteit en ziekte

Omdat deze van nature helende energie opgeslagen ligt in je bekkengebied en hierdoor verbonden is met je seksualiteit, is het belangrijk om met je seksualiteit aan de slag te gaan. Wanneer je seksualiteit verstopt zit onder een laag van angsten, oordelen, verwachtingen en hierdoor voor spanning zorgt, kun je niet bij je eigen levenskracht komen.

Je seksualiteit wordt hierdoor geblokkeerd. En dit merk je aan je lichaam. Maar ook op emotioneel en mentaal niveau. Zelfs op zielsniveau. Wanneer je geweldige seks hebt ervaren, weet je wat het effect van seks kan zijn. Net als wanneer je verliefd bent. Je voelt je een totaal ander mens. Je bent dan namelijk tijdelijk in je natuurlijke staat van zijn.

Hoewel verliefdheid vaak een tijdelijke fase is, is daadwerkelijke Liefde dat niet. En deze Liefde is de basis voor alles. Ook je seksualiteit. Waardoor je in verbinding kan komen met je levenskracht. Zodat je lichaam zich kan herstellen. Elke keer wanneer je niet bewust bent van deze levenskracht en je deze onbewust blokkeert, heeft dit gevolgen.

Levenskracht

Je levenskracht is de basis voor de kwaliteit van je leven. Je gezondheid, relaties, werk en al het andere. Wanneer de basis of fundering niet goed is, stort alles (eerder) in. En volgt niet de natuurlijke cyclus van groei en verval. De natuurlijke cyclus daar heb je als mens geen invloed op. Maar wel op de manier hoe jij je levenskracht gebruikt of er geen gebruik van maakt.

Je overtuigen en gedachten over jezelf hebben tevens een enorme invloed op je eigen helende vermogen. Want niets staat los van elkaar. Je kunt niet om je eigen seksualiteit heen. Maar ook niet om alle andere aspecten in en van jezelf. Het gaat om elk aspect afzonderlijk en om de samenhang onderling, het geheel. Zowel je ziel, geest, hart en lichaam.

Gerelateerde artikelen

Levensenergie is je seksuele energie

Seksualiteit en levenskwaliteit zijn met elkaar verbonden

Kosmisch orgasme is helend voor jezelf, de aarde en het universum

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Kundalini energie is je seksuele energie