Seksueel gemis is niet altijd even duidelijk voelbaar

Seksueel gemis is niet altijd even duidelijk voelbaar

Seksueel gemis

Een seksueel gemis in je leven kan zich in ieder geval op 2 manieren voordoen. Je bent je hier bewust van en voelt dit dan ook als een gemis. Of je bent je hier niet bewust van en hebt er dus ook geen last van. Deze 2e optie klinkt misschien aantrekkelijker, maar dat is het niet. Doordat je hier niet bewust van bent, betekent dit niet dat je lichaam er geen behoefte aan heeft. En je er niets aan hoeft te doen. Want vaak is er wat anders aan de hand waardoor je hier niet bewust van bent.

Seksueel gemis

Deze behoefte is waarschijnlijk verdooft door afleiding, zelfafwijzing, schaamte of schuldgevoelens. Als je denkt dat seks niet belangrijk is en je niet in verbinding bent met je seksualiteit, is de kans groot dat je je niet bewust bent van een seksuele behoefte. Je bent namelijk niet meer in staat om dit te voelen. Vanuit je hoofd heb je de behoefte of het gemis onderdrukt. Want wanneer je de behoefte toe zou laten, ervaar je vaak ook het gemis wat eruit voortkomt.

Maar dit is een gevoel dat je liever niet wil voelen. Dus doe je er onbewust alles aan om het niet naar boven te laten komen. En dit kan jarenlang doorgaan zonder dat je iets in de gaten hebt. Totdat er iets gebeurt waardoor de behoefte in alle heftigheid naar boven komt. Maar omdat je niet geleerd hebt om met deze seksuele behoefte, het gemis of het verlangen om te gaan, kan dit voor veel verwarring zorgen.

Je wordt geconfronteerd met jezelf. Want wegstoppen lukt niet meer. Dit kan voorkomen worden door bewust te worden van je lichaam en de bijbehorende seksuele behoeften. Zodat je jouw seksuele ontwakingsproces kunt gaan starten. Dit is belangrijk als je verbinding wil maken met de bron van jouw levensenergie. Levensenergie is hierdoor hetzelfde als seksuele energie. En de kracht van deze energie is van belang voor je levenskwaliteit.

Stroomt de energie niet krachtig door je lichaam en heb je energieblokkades dan merk je dit aan een verminderde fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid. Kan de energie daarentegen krachtig in je lichaam stromen dan zal je leven op alle gebieden voorspoedig verlopen. Omdat je leven een afspiegeling is van je binnenwereld ofwel het wel of niet optimaal kunnen stromen van je levensenergie.

Seksualiteit

Je seksualiteit is de sleutel naar je creativiteit, verlangens en een plezierig leven. De energie in jezelf bepaalt hoe je het leven ervaart. Dit kan vanuit Liefde of angst zijn. En dit zorgt ervoor wat je in je leven aantrekt. Want waar je diep van binnen van overtuigd bent en dus denkt en voelt zal je in je leven terug gaan zien. Iets van jezelf ontkennen heeft grote gevolgen.

Negeer jij jouw seksualiteit dan kun je ook niet in verbinding met jezelf zijn. Ofwel de bron van jouw levensenergie. Die bron ben je dus zelf. Jij bent energie. Een onzuivere seksuele verbinding met jezelf herken je doordat je niet in staat bent om je emoties te voelen. Zodat je last kunt krijgen van neerslachtigheid. Of in de slachtofferrol blijft hangen en anderen de schuld geeft. Ook kun je please gedrag vertonen omdat je de ander nodig hebt om jezelf goed te voelen.

Hierdoor kun je ook geen echte verbinding met iets of iemand anders maken. Het leven bestaat uit de kwaliteit van alle verbindingen (angstige of liefdevolle) die jij kunt maken vanuit jezelf. Dit bepaalt uiteindelijk of je een plezierig en voldoening gevend leven hebt. En jij bent de enige die hier invloed op heeft, want jouw levensenergie is de basis voor elke verbinding die je maakt.


Gerelateerde artikelen

Seksuele lichamelijke behoefte is biologisch bepaald

Seksuele behoeften maken een gemis kenbaar

Seksueel gedrag transformeren van angst naar Liefde

Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst